Groep D: Casillas en Corona wijzen FC Porto de weg in Moskou

24 oktober 2018, 23:08

FC Porto heeft een grote stap naar de achtste finales van de Champions League gezet. De kampioen van Portugal zag Iker Casillas op bezoek bij Lokomotiv Moskou een strafschop stoppen en nam vervolgens een 1-3 overwinning mee uit Rusland. Schalke 04 pakte in Istanbul een belangrijk punt tegen Galatasaray en houdt Cim Bom Bom onder zich.

Lokomotiv Moskou - FC Porto (1-3)

Arbiter Bobby Madden had een drukke eerste helft tijdens Lokomotiv Moskou: de Schot moest twee keer naar de penaltystip wijzen. Manuel Fernandes had de thuisploeg op 1-0 kunnen zetten, maar stuitte op Casillas. Moussa Marega had aan de andere kant meer succes: 0-1.

Héctor Herrera wist nog voor rust de marge te verdubbelen. De Mexicaan rondde met het hoofd een fijne voorzet van landgenoot Jesus Corona (ex-FC Twente) af. Porto gaf niet veel later echter de aansluitingstreffer weg: Eder Militao verdedigde nonchalant uit en Anton Miranchuk kon profiteren.

Direct na rust stelde de kampioen van de Primeira Liga orde op zaken. Corona was ditmaal de afmaker: de Mexicaanse buitenspeler werd fraai vrijgespeeld door Yacine Brahimi en poeierde de bal vanuit een lastige hoek binnen. De thuisploeg eindigde het duel met tien man: Solomon Kvirkvelia kreeg rood nadat hij de doorgebroken Herrera neerhaalde.

Galatasaray - Schalke 04 (0-0)

Schalke 04 wachtte een heet avondje in Istanbul, maar wist stand te houden in de Türk Telekom Arena. Die Königsblauen leken zelfs nog drie punten mee te nemen, maar de treffer van Breel Embolo werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Schalke behoudt zijn voorsprong van één punt op Galatasaray, maar ziet FC Porto uitlopen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen