Groep C: Di María behoedt PSG voor grote problemen

25 oktober 2018, 08:35

Paris Saint-Germain moet vrezen voor overwintering in de Champions League. De miljoenenploeg uit Frankrijk nam het in het eigen Parc des Princes tegen Napoli op en kwam goed weg met een 2-2 gelijkspel. Angel Di María zorgde in de blessuretijd voor een punt met een schitterend afstandsschot. PSG staat echter derde in de poule, achter koploper Liverpool en Napoli.

Paris Saint-Germain - Napoli (2-2)

Napoli liet zich niet intimideren door de grote namen bij PSG en zocht de aanval in Parijs. Dries Mertens had de 1-0 op zijn schoen, maar raakte oog in oog met doelman Alphonse Aréola de lat. Lorenzo Insigne had meer succes: de Italiaan ging op het juiste moment diep na een fraaie pass van José Callejon en tikte de bal over de uitgekomen Aréola heen.

Na rust begon PSG beter te voetballen en kwam het, weliswaar met enig fortuin, op gelijke hoogte. Thomas Meunier brak door op rechts en wilde voorgeven, maar linksback Mario Rui veranderde de bal ongelukkig van richting: 1-1. Napoli herpakte zich echter en kwam voor een tweede keer op voorsprong. Mertens kreeg de bal enigszins gelukkig mee in duel met Marquinhos en liet Aréola kansloos.

PSG leek diep in de problemen te zitten, maar in de blessuretijd stond Di Maria op. De Argentijn krulde de bal van buiten het strafschopgebied op fabelachtige wijze in de verre bovenhoek. De Franse kampioen staat na drie wedstrijden op vier punten, één punt minder dan Napoli en twee punten minder dan Liverpool.

Liverpool - Rode Ster Belgrado (4-0)

Liverpool had op Anfield geen enkel probleem met hekkensluiter Rode Ster Belgrado. De verliezend finalist van vorig jaar leidde bij rust al met 2-0, mede dankzij Xherdan Shaqiri. De Zwitser stak na een kwartier spelen linksback Andy Robertson weg, die vervolgens Roberto Firmino bediende. Vlak voor rust wist Shaqiri de bal met een subtiele voetbeweging bij Mohamed Salah te krijgen: 2-0.

De Egyptenaar had de smaak te pakken en benutte vlak na de rust een makkelijk gegeven penalty. Sadio Mané had de strafschop versierd en mocht in de slotfase zelf aanleggen vanaf de stip: doelman Milan Borjan duwde de strafschop van de Senegalees echter tegen de lat. Borjan moest even later alsnog capituleren op een puntertje van Mané: 4-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen