NAC Breda en NEC kunnen faillissement sponsor goed opvangen

24 oktober 2018, 10:31

De rugsponsor van NAC Breda, EnergieFlex, is dinsdag failliet verklaard. Desondanks zullen er voor de Eredivisionist weinig financiële problemen ontstaan, omdat het meeste van de afgesproken 175.000 euro al is overgemaakt. Welk bedrag nog ontbreekt, maakt de club niet bekend, maar grote problemen levert het faillissement in elk geval niet op. Voor Eerstedivisionist NEC zijn er meer zorgen, al lijken zij al een nieuwe shirtsponsor te hebben gevonden.

'We zijn in eerste instantie proactief door EnergieFlex op de hoogte gebracht van de surseance van betaling en inmiddels ook van het faillissement. Aangezien ze tot op heden aan alle betalingsverplichtingen hebben voldaan, heeft dit op korte termijn geen directe gevolgen. Voor de lange termijn uiteraard wel. Vandaar dat we het dossier op dit moment bij een expert hebben liggen die ons kan adviseren over hoe het beste om te gaan met de ontstane situatie in relatie tot sponsoring', laat NAC in een statement weten tegenover BN/De Stem.

De kans is groot dat de club binnenkort dus zonder rugsponsor is te zien in de Eredivisie. Voor NEC, bij wie EnergieFlex voorop het shirt stond, zijn de problemen groter. "We waren ongelooflijk trots op het partnership, met name de sociaal-maatschappelijke visie die naadloos aansloot op onze maatschappelijke ambities", aldus Wilco van Schaik op de clubsite. Er viel niet alleen een financieel gat, dus ook op maatschappelijk vlak moest er het een en ander gebeuren.

"We hebben de afgelopen dagen niet stilgezeten. Voor de Mantelzorgdag en de Kerstpakketten-actie zijn direct partners opgestaan om ons een helpende hand toe te reiken, waardoor deze twee bijzondere acties toch doorgang kunnen vinden", aldus Van Schaik, die snel een opvolger wil presenteren. "Wij willen opnieuw een hoofdsponsor waar we het verschil mee kunnen maken op het veld en in onze prachtige stad en omgeving. Donderdagmiddag verwachten we met goed nieuws naar buiten te kunnen treden, want zoals het er nu naar uit ziet hebben we niet voor niets met z'n allen zo hard gewerkt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen