Schwaab: "Qua fitheid zitten we dichtbij de Bundesliga"

24 oktober 2018, 09:07

Daniel Schwaab merkt dat de mentaliteit bij PSV veranderd is. In de zomer van 2016 tekende de Duitse verdediger in Eindhoven en sindsdien zag hij een positieve ontwikkeling bij de regerend landskampioen. "We hebben een andere mentaliteit gekregen. Die klopte niet echt in mijn eerste seizoen", aldus de verdediger.

"Er zijn veel spelers vertrokken sindsdien, ook leiders. Kijk, als de leiders klagen over trainingsarbeid of wat dan ook, dan klagen er altijd spelers mee", zegt Schwaab in De Volkskrant. "Als de leiders niet klagen, kom je op een hoger niveau, want dan trek je iedereen mee, dus ook spelers die het verschil maken als Pereiro, Bergwijn en Lozano. Er wordt niet meer gejammerd, er wordt gas gegeven. Qua fitheid zitten we dichtbij de Bundesliga, ook dankzij Mark van Bommel en Egid Kiesouw (fysieke trainer, red.) die ervaring hebben in Duitsland."

PSV zal woensdagavond tegen Tottenham Hotspur ook gas moeten geven om de Europese aspiraties in leven te houden. Dat wordt een hele klus, weet ook Schwaab. Hij schaart Harry Kane en Christian Eriksen onder de beste tien spelers ter wereld. "Geweldig schot, geweldige steekpass. Ze zijn slim, weten waar ze moeten staan, wanneer ze moeten opendraaien of kaatsen. Allemaal dingen die je niet kunt leren. Maar wij hebben ook wapens voorin. En achterin moet gewoon alles kloppen. Dat wordt de uitdaging."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen