Ajax wint in blessuretijd en staat op rand van knock-outfase

23 oktober 2018, 22:53   Bijgewerkt: 23 oktober 2018, 23:13

Ajax heeft Benfica in de blessuretijd van het duel in Amsterdam een hele gevoelige tik uitgedeeld. Het duel tussen de Portugezen en de Amsterdammers leek lange tijd in 0-0 te eindigen, maar in de absolute slotfase zorgde Noussair Mazraoui met een afstandsschot voor de winnende treffer: 1-0. Door de zege staat Ajax samen met Bayern München na drie speelrondes aan kop. Wanneer Ajax over twee weken wint bij Benfica, is het al verzekerd van de knock-outfase

Het duel was voor rust ontzettend levendig. Het eerste balbezit van Benfica leverde meteen een grote kans op. Na slordig inspelen van Matthijs de Ligt op Noussair Mazraoui kwam de bal terecht bij Rafa Silva, die André Onana met een afstandsschot na een snelle actie direct aan het werk zette. Het maakte direct duidelijk waar Ajax voor op moest letten: de razendsnelle uitbraken van de Portugezen.

Enkele minuten later kreeg Hakim Ziyech de mogelijkheid om de Amsterdammers aan de openingstreffer te helpen. Na een goede actie van Frenkie de Jong kreeg de Marokkaan de bal voor de voeten, maar zijn schot werd geblokt. Ajax leek niet geleerd te hebben van de vroege kans van Rafa Silva, want het leed enkele fracties na de kans van Ziyech opnieuw slordig balverlies. Eduardo Salvio kwam in scoringspositie, maar de Argentijn legde de bal af op Haris Seferovic. Die keuze pakte voor Ajax goed uit, want de Zwitser wist de kans niet te verzilveren.

Hoogtepunt in slotfase

Grote kansen bleven na rust lange tijd uit. Er werden links en rechts wel enkele speldenprikjes uitgedeeld. Donny van de Beek schoot zo'n tien minuten na rust over. Enkele minuten later speelde Ziyech zich knap vrij om vervolgens hard met links uit te halen, maar het schot verdween nét naast het doel. De grootste mogelijkheid was voor de gasten. Seferovic dribbelde Matthijs de Ligt aan de linkerkant van het veld voorbij, maar Eduardo Salvio kwam een teenlengte tekort om de lage voorzet van de Zwitser binnen te werken.

Benfica vond het vervolgens wel prima en de winnende treffer leek uit te blijven. In de slotfase zette Mazraoui de Johan Cruijff Arena echter op zijn kop. Hij kreeg de bal na slordig balverlies van German Conti en een goede actie van invaller David Neres via een speler van Benfica voor de voeten. Het schot van de vleugelverdediger werd van richting veranderd door Alex Grimaldo en bezorgde Ajax daarmee een hele belangrijke overwinning.

Opstelling en beoordelingen Ajax*

Ajax: André Onana 6,5; Nicolás Tagliafico 6,5, Matthijs de Ligt 6,5, Daley Blind 6, Noussair Mazraoui 6; Frenkie de Jong 7, Donny van de Beek 6,5 (87. David Neres -), Lasse Schöne 6; Dusan Tadic 6,5, Kasper Dolberg 5, Hakim Ziyech 6.

Man of the match: Frenkie de Jong

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen