KNVB past competitieschema aan voor CL-ploegen PSV en Ajax

KNVB past competitieschema aan voor CL-ploegen PSV en Ajax

23 oktober 2018 – De KNVB heeft het competitieschema op meerdere punten aangepast, zo maakt de voetbalbond dinsdag kenbaar via de officiële kanalen. Zeven wedstrijden hebben hierdoor een nieuwe aanvangstijd gekregen. De Nederlandse bond doet dit om Champions League-ploegen PSV en Ajax te helpen.



De club die het vroegst in de week Europees speelt, komt nu het weekend ervoor zo vroeg in actie in de competitie. Op zaterdag 3 november worden de aanvangstijden van de Eredivisie-wedstrijden van Ajax en PSV omgewisseld. PSV speelt op dinsdag 6 november in de Champions League uit tegen Tottenham Hotspur en zal op zaterdag 3 november vanaf 18.30 uur in plaats van 20.45 uur in de Eredivisie uitkomen tegen Vitesse. Ajax treft op woensdag 7 november Benfica en zal op zaterdag 3 november nu om 20.45 uur aanvangen tegen Willem II. Ook op zaterdag 24 november wisselen de aanvangstijden. NAC Breda - Ajax is nu om 18.30 uur en PSV tegen sc Heerenveen om 20.45 uur.

Op dinsdag 11 december speelt PSV uit tegen Internazionale en een dag later treft Ajax in eigen huis Bayern München. Daardoor begint PEC tegen Ajax op zaterdag 8 december om 19.45 uur en speelt PSV nu op vrijdag 7 december tegen Excelsior. Fortuna Sittard – AZ gaat van vrijdag 7 december naar zaterdag 8 december.

"Wij vinden dat we de verplichting hebben om de Nederlandse clubs zo veel als mogelijk de ruimte te geven om op Europees niveau optimaal te kunnen presteren. Dat is in het belang van het Nederlandse voetbal en dus in het belang van alle Nederlandse clubs", aldus Jan Bluyssen, manager competitiezaken, op de site van de bond.

"Deze insteek gaan we binnenkort binnen de KNVB nader bespreken want als het aan ons ligt, bieden we in de toekomst altijd de clubs die zich plaatsen voor Europees voetbal meer ruimte. Het verschuiven van wedstrijden is desalniettemin een hele operatie. We realiseren ons dat deze wijzigingen ook extra werk opleveren voor alle betrokken clubs, de betreffende gemeentes, de fans en FOX Sports Eredivisie, dat de programmering baseert op deze wedstrijden. We zijn hen zeer dankbaar dat zij hierin met ons meewerken."

Ontvang nu 50 euro welkomstbonus en zet in op winst van Ajax tegen Benfica!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019