Alderweireld over een Ajax-rentree: "Zeg nooit nooit"

Alderweireld over een Ajax-rentree: "Zeg nooit nooit"

23 oktober 2018 – Toby Alderweireld heeft al vaker laten doorschemeren dat hij een terugkeer bij Ajax wel ziet zitten en hoewel hij momenteel nog op zijn plaats is in de Premier League, wil hij een rentree niet uitsluiten. De Belg vindt het in ieder geval mooi om woensdag weer eens in Nederland te spelen.Met Tottenham Hotspur strijdt hij dan tegen PSV in de Champions League. Beide ploegen zijn nog puntloos in de groep en willen dus winnen. "Dat klopt. Drie punten, dat moet eigenlijk. Zeker die wedstrijd bij Inter (2-1, red.) hadden we moeten winnen. Vorig jaar hebben we in de Champions League laten zien dat we in staat zijn om een mooie serie neer te zetten, dus het geloof is er nog zeker", zegt de 29-jarige verdediger tegen De Telegraaf.

De ervaren Belg weet waar het gevaar van PSV ligt. "Ik denk in de countermomenten. Luuk de Jong is een balvaste spits", zegt Alderweireld. "Met de lopende, snelle mensen eromheen kan PSV heel gevaarlijk zijn. Het wordt gewoon een enorm lastige wedstrijd, zeker als wij ons niveau niet halen. We zullen top moeten zijn om daar punten te pakken. Het wordt zeker moeilijk. PSV wint thuis ook gewoon met 3-0 van Ajax."

Alderweireld is inmiddels 29 jaar en behoort al jaren tot de beste verdedigers van Engeland. Hij lijkt desondanks niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar Ajax te staan. "Zeg nooit nooit. Op dit moment in mijn carrière denk ik daar nog niet aan. Ik denk dat ik op dit niveau nog jaren meekan. Als ik het ooit zou doen, is het niet om uit te bollen. Dan wil ik geen 36 jaar zijn en nauwelijks kunnen lopen. Als ik terugkeer, wil ik zeker iets bijbrengen. En niet alleen in de kleedkamer. Het is natuurlijk dicht bij het thuisfront in België en ik heb een band met de club, want ik heb acht jaar bij Ajax gevoetbald. Het behalen van kampioenschappen, de derde ster, meegemaakt. En ook de moeilijke tijden tijdens de Cruijff-revolutie, bijvoorbeeld. Maar bovenal zijn het mooie herinneringen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019