NAC Breda
0 – 4
Feyenoord

Speler van de Week: kameleon Schöne eindelijk op juiste plek

Speler van de Week: kameleon Schöne eindelijk op juiste plek

22 oktober 2018 – Hij speelde als spits, rechtsbuiten en als nummer tien bij Ajax, maar heeft in zijn nadagen eindelijk zijn beste positie gevonden. Lasse Schöne gedijt fantastisch als centrummiddenvelder en heeft sinds die bewuste bekerwedstrijd van twee seizoenen geleden tegen Willem II zijn plek helemaal gevonden. Dat hij nog niet versleten is, bleek zaterdag in Heerenveen. Zijn goede spel heeft er voor gezorgd dat hij de Speler van de Week is.Al na drie minuten liet Schöne het net bollen in de lastige uitwedstrijd tegen sc Heerenveen. Het bleek de opmaat voor een gemakkelijke en ruime zege van Ajax in Friesland (0-4). Eigenlijk haalde de Deen na 180 tellen al de angel uit de wedstrijd en dat kwam de Amsterdamse titelkandidaat uiteraard goed uit. Zoals zo vaak was de kleine middenvelder zijn gewicht in goud waard voor Ajax.

De kameleon van de hoofdstedelingen tekende in 2012 bij Ajax en merkte snel dat zijn positie eigenlijk altijd ter discussie stond. Vaak werd de spelmaker op de bank gezet of voortijdig gewisseld, maar altijd knokte hij zich knap terug en was hij van waarde voor Ajax. Vorig seizoen kende hij met tien Eredivisie-goals een fantastisch jaar en zaterdag opende hij zijn rekening in dit voetbaljaar. Zijn uitstekende wedstrijd in Heerenveen leverde hem de titel Speler van de Week op.

Het stoïcijnse van de Deen valt te prijzen. Nooit raakte hij in paniek als Ajax een nieuwe concurrent haalde of als hij een jong talent zag doorbreken. Kwam Schöne wel op de bank terecht, dan mopperde hij niet en zorgde hij ervoor dat de trainer later alsnog voor hem koos. Vaak, zo niet altijd, gebeurde dat ook. Ook dit seizoen is hij een onmisbare schakel in misschien wel het sterkste Ajax van de afgelopen jaren. De toptalenten breken aan de lopende band door, maar Erik ten Hag kan niet zonder zijn allround kameleon. In de rol van controlerende middenvelder is Schöne bezig aan zijn tweede jeugd. 

Het is de vraag of Schöne ook na dit voetbaljaar nog in Amsterdam speelt. Veel fans zullen hopen dat hij blijft, maar de Deen beschikt over een aflopend contract. De verbintenis van landgenoot Kasper Dolberg werd vandaag (maandag) nog verlengd, maar wat betreft Schöne is er nog niets zeker. Onlangs liet hij al weten dat hij graag in Amsterdam wil blijven.

"Spelers wisselen doorgaans snel van club. Maar ik heb die behoefte nooit gehad sinds ik hier ben. Ook niet op de momenten dat ik even niet aan spelen toekwam", zei hij. "Ajax is mijn club geworden, ik heb het hier nog altijd fantastisch naar mijn zin", legt hij uit. Ook voelt hij dat er nog rek in zichzelf zit. "Onder Peter Bosz maakte ik twee jaar geleden de metamorfose mee van aanvallende middenvelder, of hangende rechtsbuiten, tot controlerende middenvelder. Op die positie ben ik me steeds beter thuis gaan voelen. Ik ben het leuk gaan vinden om te verdedigen."


Uitleg Speler van de Week
Iedere Eredivisie-wedstrijd heeft een Man of the Match, van wie de drie met de hoogste beoordeling (zie de beoordelingen onder de verslagen van Eredivisie-wedstrijden) worden genomineerd. Via Twitter kun jij iedere speelronde je stem uitbrengen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 april 2019

  2. dinsdag 23 april 2019