Ten Hag heeft beide backs terug voor duel met 'sluw' Benfica

Ten Hag heeft beide backs terug voor duel met 'sluw' Benfica

22 oktober 2018 – Erik ten Hag kan voor het Champions League-duel met Benfica vermoedelijk gewoon beschikken over Nicolas Tagliafico en Noussair Mazraoui. De backs die tegen sc Heerenveen ontbraken, trainen weer mee met de Amsterdammers. Verder gaat de oefenmeester van Ajax uit van eigen kracht in de Champions League en was hij opgetogen over de contractverlenging van Kasper Dolberg. "Wij zijn heel blij met hem", liet de coach weten.Dolberg verlengde maandag zijn in 2021 aflopende contract met één seizoen. "Of je me daar mee mag feliciteren? Zéker", glimlachte Ten Hag tijdens de persconferentie. "Hij heeft een heel lastig jaar gehad, maar de laatste weken is hij terug. En hoe! Hij scoort elke wedstrijd en dat is fijn voor hem. Hij heeft het namelijk moeilijk gehad." Toch beloonde de Deen de laatste weken het vertrouwen van Ten Hag, die nog niet met zekerheid kon zeggen of Dolberg ook tegen Benfica gaat spelen.

Datzelfde geldt voor Tagliafico en Mazraoui, maar het ziet er wel goed uit. "Ze staan beide op de training en zoals het nu lijkt, zijn ze er klaar voor", vertelde de trainer. "Maar we hebben ook meer dan goede vervangers. Iedereen zal zich ongeschikt moeten maken aan het resultaat." Daarmee doelde de coach op het feit dat hij goede spelers op de bank moet zetten, bijvoorbeeld als hij net - als tegen Bayern München - met Dusan Tadic in de spits begint.

Benfica
Met Benfica staat er een zwaar karwei op het programma dinsdagavond. "Ik denk dat ze aanvallend gaan spelen, maar wij spelen thuis en willen winnen. We hebben veel vertrouwen, maar dat moeten we wel elke wedstrijd waarmaken. Benfica is namelijk een uitstekend team, met veel routine. Ik verwacht ze aanvallend, maar ze kunnen heel variabel spelen. We willen alle thuiswedstrijden winnen, maar als een gelijkspel het maximaal haalbare blijkt, moeten we dat omarmen."

Als Ajax erin slaagt om te winnen, dan zetten ze een grote stap naar de volgende ronde. Zo ver wilde Ten Hag echter niet vooruit kijken. "We moeten ons elke wedstrijd bewijzen. En net als bij elke Portugese ploeg zit de sluwheid er zeker in. Portugezen kunnen heel goed wachten op het juiste moment", waarschuwde Ten Hag.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019