Slowakije vindt in de Tsjechische Hapal nieuwe bondscoach

Slowakije vindt in de Tsjechische Hapal nieuwe bondscoach

22 oktober 2018 – Slowakije heeft in Pavel Hapal een nieuwe bondscoach gevonden. De keuzeheer is de opvolger van Jan Kozak, die recentelijk opstapte nadat zijn spelers na een nederlaag in de Nations League op stap waren gegaan. De 49-jarige Tsjech, die in de poulefase van de Nations League zijn thuisland treft, tekent een contract tot en met 2020 in Slowakije.Dat heeft het land via de officiële kanalen naar buiten gebracht. Eerder was Hapal onder meer bondscoach van Jong Slowakije en behaalde hij met MSK Zilina de groepsfase van de Champions League. Voor de nationale ploeg van Tsjecho-Slowakije en later Tsjechië kwam hij 31 maal uit.

Slowakije staat momenteel op de 26ste plaats op de FIFA-ranking. Naast Tsjechië is Oekraïne de tegenstander in Groep 1 van Divisie B, waar het na twee duels nog wel puntloos onderaan staat. Op 16 november is Oekraïne de tegenstander, drie dagen later wacht het duel met Tsjechië voor Hapal.

"Het voelde alsof iemand me een klap in het gezicht gaf", liet de 64-jarige Kozak weten toen hij opstapte. "Ik had kunnen doen dat ik het niet te weten was gekomen, of ik kon hen allemaal uit de selectie zetten. Maar was dat echt een mogelijkheid? Dit doet heel veel pijn." Onder meer Martin Dubravka, Milan Skriniar, Norbert Gyomber en Stanislav Lobotka zouden bij het avondje uit betrokken zijn geweest.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 april 2019

  2. donderdag 25 april 2019