NAC neemt afstand van 'fans': "Enorm teleurgesteld"

NAC neemt afstand van 'fans': "Enorm teleurgesteld"

22 oktober 2018 – NAC Breda heeft afstand genomen van de ongeregeldheden die plaatsvonden na de derby met Willem II (2-2). In een officieel statement sprak de club haar afkeer uit over de actie van de 'supporters' en gaat deze bijzonder hard straffen. 'Zeker gezien het feit dat dit gedrag totaal niet strookt met de normen en waarden van NAC en de voortrekkersrol die de club momenteel heeft in het normalisatieproces in het Nederlandse voetbal. In samenwerking met de politie doet NAC er alles aan om deze personen zwaar te straffen', laat de club weten.Bij het verlaten van het stadion hebben supporters uit beide kampen getracht om bij elkaar te komen, maar dat bleek niet mogelijk, mede door goed ingrijpen van de Mobiele Eenheid. Vervolgens werden er materialen over en weer gegooid, waarbij de politie en ME zich genoodzaakt voelde om in te grijpen. Daarbij raakten twee agenten lichtgewond. 'NAC veroordeelt dit gedrag ten zeerste en trekt samen met de politie op om de betrokken personen op te sporen en keihard te straffen. De club zal straffen uitdelen in de vorm van stadionverboden, indien gepast voor langere tijd', staat in het statement te lezen. NAC zal de beelden die het heeft delen met justitie.

"De incidenten zijn hard bij ons binnengekomen. We zijn enorm teleurgesteld", laat algemeen directeur Justin Goetzee, die pas vertrekt als hij een opvolger heeft gevonden, weten. "De afgelopen jaren is er namelijk door veel personen binnen NAC, de supportersgroepen, de gemeente Breda en de politie Breda hard gewerkt om een zo gastvrij mogelijk klimaat te creëren voor supporters die een wedstrijd van NAC willen bezoeken of uitwedstrijden van onze eigen supporters. Juist omdat er de afgelopen jaren een sterke positieve trend waarneembaar was in het normalisatietraject, is dit zo teleurstellend."

Eerder op de dag deelde burgemeester Paul Depla van Breda de beelden van rellende NAC-supporters. Op de beelden is te zien dat de relschoppers de Mobiele Eenheid (ME) aanvallen. Depla zegt 'heel, heel erg triest' te worden van het gedrag van de 'fans'.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 24 april 2019

  2. dinsdag 23 april 2019