Lopetegui strijdbaar: "In moeilijke tijden staan kampioenen op"

22 oktober 2018, 13:42

Julen Lopetegui staat meer dan zwaar onder druk bij Real Madrid, maar de coach is desondanks nog altijd positief over zijn toekomst. Na vijf duels op rij waarin de ploeg niet tot een overwinning kwam en slechts één doelpunt maakte, blijft de coach strijdbaar. "Juist in moeilijke tijden staan kampioenen op. Ik heb geleerd dat strijd in het DNA van deze club zit", zo vertelde hij tijdens de persconferentie.

In aanloop naar het duel met Viktoria Plzen keek de coach naar de onrust in de Spaanse hoofdstad. "We weten dat het beter moet, zowel de spelers als ook de coachingsstaf", liet hij weten. "We zijn gefocust en tot op het bot gemotiveerd om te laten zien dat de recente resultaten geen goede weergave geven van onze kwaliteiten. We weten dat het niet goed gaat, maar hebben nog tijd genoeg om dit te herstellen."

Of Lopetegui nog de tijd krijgt om herstel te tonen, lijkt de vraag. Volgens betrouwbare media krijgt de coach zijn congé op korte termijn. "Ik ben niet bezig met wat er gezegd en geschreven wordt. Het is mijn taak om ons voor te bereiden op de volgende wedstrijd en dat is wat ik doe", verzekerde de oefenmeester. "Dát is mijn verantwoordelijkheid als coach."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen