Back-up Kristensen voelt zich steeds comfortabeler bij Ajax

Back-up Kristensen voelt zich steeds comfortabeler bij Ajax

22 oktober 2018 – Rasmus Kristensen stond afgelopen weekend eindelijk weer eens in de basisopstelling van Ajax en gaf prompt een assist op landgenoot Kasper Dolberg. Hoewel de rechtsachter niet groots speelde, heeft hij wel meer vertrouwen in zichzelf gekregen de laatste maanden. "Ik voel me comfortabeler en voetbal met meer vertrouwen", vertelde hij na de simpele overwinning het Abe Lenstra Stadion.Tegenover Ajax Life gaat de verdediger in op zijn tweede seizoen in Amsterdam. "De groep moest vorig jaar wennen aan een nieuwe coach en voor mij kwam er nog veel meer bij kijken. Er zijn deze zomer goede spelers gekomen en er zit heel veel talent in deze selectie. Je kunt zien dat we op een hoger niveau opereren", stelt hij. Niet alleen speltechnisch kan hij meer genieten dan eerst, ook buiten de lijnen vergaat het hem beter in Amsterdam.

"Ik ken de jongens nu en kan goed met ze opschieten. We gaan echt goed met elkaar om binnen deze selectie, dat is belangrijk. Ik was in het begin alleen maar bezig met alle nieuwe dingen die op me afkwamen en ik me eigen moest maken, nu kan ik langzaam gaan genieten." Ook tegen SC Heerenveen genoot Kristensen, bijvoorbeeld van het spel van Ajax.

"We hadden van begin tot einde controle en waren de baas op het veld. En we scoorden op belangrijke momenten, waardoor we Heerenveen echt pijn deden", aldus Kristensen, die zichzelf een ruime voldoende gaf. "Ik denk een 7. Ik heb een solide wedstrijd gespeeld en dankzij mijn assist vind ik dat ik mijn beoordeling naar boven mag afronden. Het was ook leuk om 'de nul' te houden, ook omdat ik natuurlijk in de verdediging sta."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019