ErediVisie: Klasse Schöne, blunderende keepers en Rutte leert bij

22 oktober 2018, 11:00

Niks nieuws onder de zon tijdens het afgelopen weekend: Ajax en PSV bleken weer veel sterker dan de rest, Feyenoord scoorde wéér uit spelhervattingen, Heracles Almelo maakte opnieuw een hoop doelpunten en Groningen ging wederom onderuit. Toch vielen er ook genoeg dingen op: van Mark Rutte, (K)Lasse Schöne tot aan de blunderende doelmannen. Zoals Sergio Padt in Almelo grabbelen we door het afgelopen weekend in onze wekelijkse rubriek ErediVisie.

Hooligan Rutte

Naast premier van Nederland en schoolmeester is Mark Rutte ook nog regelmatig toeschouwer bij voetbalduels. Ditmaal stond hij met een NAC-sjaaltje om bij de Brabantse derby. Toeval of niet: met de steun van onze goedlachse minister-president pakte de thuisploeg voor het eerst sinds 18 augustus weer eens een punt in de Eredivisie. Voor Rutte zelf was het ook een leerzame middag. Hij weet namelijk ook waar hij de twee miljard euro, die hij over heeft doordat hij de dividendbelasting toch niet afschafte, aan kan besteden: defensie. Dat zag er zondagmiddag namelijk nog niet best uit in Breda…

{image[329729][right-half][]}Spelhervattingen Feyenoord

"Er is veel variatie, voor de tegenstander is het moeilijk om zich daarop te richten. De arbeid en energie betalen zich uit in de wedstrijden", vertelde Giovanni van Bronckhorst vrijdag nog tijdens het persmoment in aanloop naar het duel met PEC Zwolle. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en de bezoekers waren gewaarschuwd. Jordy Clasie schoot een afgeslagen bal binnen uit een corner en Nicolai Jørgensen kopte alweer het vijfde doelpunt uit spelhervattingen binnen dit seizoen voor de Rotterdammers. Geen ploeg deed dat beter dan Feyenoord, dat daarmee een eigen specialisme heeft ontwikkeld. Biedt dat dan toch nog een beetje hoop voor het treffen met Ajax van komende week?

Penalty gegeven, maar toch niet

'Ken je de scheidsrechter die een penalty gaf? Juist: hij gaf hem niet.' Het had dit weekend zomaar een mop kunnen zijn, want opvallend veel gegeven strafschoppen, werden toch niet gegeven. Heracles Almelo en FC Groningen werden beiden teruggefloten op het moment dat ze klaar stonden om vanaf elf meter raak te schieten, terwijl ook Feyenoord een vrije trap op de rand van de zestien kreeg in plaats van een penalty. In Heerenveen leek er ook een stokje te komen voor de penalty, maar die mocht toch genomen worden. En dat was dan ook wel weer een mop op zichzelf, want dat was zeker geen pingel. Er was dus genoeg te doen rondom de penalty's!

{image[329689][left-half][]}(K)Lasse Schöne

Ajacied Lasse Schöne kreeg vrijdag tijdens de persconferentie nog de complimenten van Erik ten Hag voor het feit dat hij zelf had aangevoeld een interland met Denemarken over te slaan om zo volledig fit aan te sluiten bij Ajax voor een belangrijke periode. De Deen kent zijn lichaam goed, want in Heerenveen was hij helemaal uitgerust. Dat bleek! Binnen drie minuten ramde hij de openingstreffer in het doel, ondanks (of misschien wel juist) omdat de Eredivisie-bal te licht zou zijn. Hij bezorgde Ajax een makkelijke avond, waardoor spelers rust konden krijgen. Schöne zelf bleef negentig minuten staan en leverde niet voor het eerst dit seizoen een uitstekende prestatie. (K)Lasse Schöne.

Blunderende keepers, glunderende keepers

Voor veel keepers was het een weekend om snel te vergeten. Het begon allemaal met een flater(tje) van Jeroen Zoet, maar zijn fout kwam PSV niet duur te staan. De misser van Sergio Padt had grotere gevolgen: door zijn blunder kwam Groningen op achterstand tegen Heracles Almelo. En wat te denken van ADO-goalie Indy Groothuizen, die binnen een minuut spelen VVV-Venlo een strafschop cadeau deed. Ook Hidde Jurjus had nog een presentje in huis voor de thuisploeg, waardoor De Graafschap met lege handen huiswaarts keerde. Uitzondering op de blunderende keepers was Alessandro Damen. De Excelsior-sluitpost moest in de blessuretijd opdraven nadat Sonny Stevens van het veld werd gestuurd. Bij zijn eerste actie pakte hij de strafschop van Vitesse-spits Oussama Darfalou. Naast Damen maakten ook André Onana en Justin Bijlow een prima indruk.

{image[329696][right-half][]}Goede generale, slechte uitvoering?

In de Eredivisie is PSV ongenaakbaar, maar de Eindhovenaren hopen ook in de Champions League een keer een goed resultaat neer te zetten. Woensdag is Tottenham Hotspur de tegenstander. Met de vorm zit het wel snor, want het team van Mark van Bommel won zaterdag met liefst 6-0 van FC Emmen. Dat hoeft echter niet veel te zeggen. Denk maar terug aan mid-september, toen PSV na de 0-7 zege bij ADO Den Haag met ruime cijfers onderuit ging tegen FC Barcelona (4-0). Ruim winnen in de Eredivisie om vervolgens te verliezen in de Champions League: het is te hopen dat de geschiedenis zich niet herhaalt. Gebeurt dat wel, dan moet Van Bommel misschien een keer een competitienederlaag overwegen. Want een slechte generale repetitie is een goede uitvoering. Dat zeggen ze, althans.

Wat verder nog opviel...

Post heeft een boodschap:

Advocaat moet een goed woordje doen thuis:

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen