Arias moet zelfzuchtiger zijn: "Soms kijk ik teveel om me heen"

22 oktober 2018, 10:22

FC Emmen was afgelopen weekend kanonnenvoer op bezoek bij PSV en dus was het een zware wedstrijd voor de eenzame aanvaller Jafar Arias. Toch maakte de diepte spits een aardige indruk en liet hij zien voor gevaar te kunnen zorgen. Toch is de spits niet helemaal tevreden, hij moet namelijk meer zelfzuchtiger worden. "Ik ben een echte teamspeler, waardoor ik soms verzuim om zelf in kansrijke positie te komen. Dan kijk ik te veel om me heen."

Dat analyseerde hij tegenover het Dagblad van het Noorden. "Ik kan mijn eigen kansen creëren. Maar dat moet ik dan wel gaan doen. Toen Jeroen Zoet een bal losliet, had ik daar bijvoorbeeld kort op moeten zitten. Dan was het gewoon een doelpunt geweest", wist Arias, die ondanks de afstraffing genoot van zijn basisdebuut. "Daniel Schwaab en Nick Viergever zijn prima verdedigers, maar ik schuwde de duels niet. Ik denk dat ik het ze moeilijk heb gemaakt en aardig wat ballen vasthield, zodat de middenvelders aan konden sluiten. Al word je als spits toch afgerekend op goals."

Daarvan maakte hij tot dusver slechts één niet in de Eredivisie, toch is de aanvaller wel tevreden over de stappen die hij zet. "Het niveau is niet te vergelijken met de Eerste Divisie. Maar ik leer nog elke dag en ik ben een type dat dingen snel oppakt, dus het gaat helemaal goed komen." Te beginnen komende vrijdag tegen VVV-Venlo. "Met 6-0 verliezen doet pijn. Ik stelde mezelf natuurlijk een ander basisdebuut voor. Maar tegen VVV-Venlo, dat is natuurlijk een wereld van verschil met PSV."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen