Gesprek met Van Nistelrooij hielp Stengs tijdens revalidatie

Gesprek met Van Nistelrooij hielp Stengs tijdens revalidatie

22 oktober 2018 – Calvin Stengs maakte afgelopen vrijdag bij Jong AZ zijn officiële terugkeer op het wedstrijdveld. De negentienjarige buitenspeler liep begin vorig seizoen een ernstige knieblessure op en lag vervolgens veertien maanden uit de roulatie. Met Ruud van Nistelrooij sprak Stengs over het revalideren van een zware knieblessure.De oud-topspits is een ervaringsdeskundige: begin 2000 scheurde hij een kruisband af, maar Van Nistelrooij slaagde erin om terug te keren in de wereldtop. "Van Nistelrooij is een goed voorbeeld van een speler die na zijn blessure nog een prachtige carrière heeft gehad. Het was mooi om hem te spreken. Een ervaring op zich", vertelt de AZ-aanvaller aan De Telegraaf.

Met Van Nistelrooij sprak Stengs over 'van alles'. "Maar met name over hoe hij die hele periode van herstel heeft beleefd. Hij drukte me op het hart om keihard te blijven werken en vooral nooit op te geven. En hij zei nog wat praktische dingetjes. Dat ik bijvoorbeeld altijd extra werk zal moeten doen om mijn knie goed te houden. Daarom ging ik tijdens de warming-up voor de wedstrijd tegen Dordrecht bijvoorbeeld ook nog even naar binnen, om wat extra oefeningen te doen voor de spanning op de bovenbenen."

Waar Stengs revalideerde, daar maakte mede-talent Guus Til zijn debuut in het Nederlands elftal. "Dat vond ik echt fantastisch en ontzettend verdiend voor Guus. Ik heb me een keer afgevraagd: hoe zou het zijn gegaan als ik niet geblesseerd was geraakt? Ik wil niet zeggen dat ik daar dan ook had gestaan, maar het schoot wel een keer door mijn hoofd. Meer niet. Ik had dat natuurlijk ook gewild."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019