Van der Werff: "Vijftien verliespunten in de competitie is te veel"

22 oktober 2018, 09:24

De schade op de ranglijst valt mee, maar Vitesse leed zaterdag tegen Excelsior (2-0) voor de zesde keer in negen duels puntenverlies. Maikel van der Werff is boos dat het de Arnhemmers wederom niet is gelukt om een wedstrijd in een zege om te zetten. "Dit is een onnodige verliespartij", aldus de Vitesse-captain.

Voor de interlandbreak won Vitesse nog met 4-0 van Heracles Almelo. "Maar de cijfers zijn helder. Vijftien verliespunten in de competitie is te veel. Wij moeten dit soort wedstrijden winnen. En kunstgras is geen excuus. Dat zijn we in Nederland inmiddels wel gewend. Wij geven niet thuis", baalt de centrale verdediger in gesprek met De Gelderlander.

Vitesse liet enkele weken geleden ook punten liggen tegen ADO Den Haag (1-1). "Vitesse is niet Ajax of PSV. Daar ligt een groot gat tussen, zo eerlijk moeten we allemaal wel zijn. Maar plek vier tot zes is echt wel realistisch voor ons. Alleen is dit ook weer een waarschuwing. Een paar goede fases in een wedstrijd is echt niet voldoende. De lat moet hoger liggen bij ons."

Na negen speelrondes bevindt Vitesse zich op de zevende plaats in de Eredivisie. Het gat met de nummer vier van de competitie, Heracles Almelo, bedraagt zeven punten. Het komende weekend speelt Vitesse tegen het gepromoveerde Fortuna Sittard.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen