De Jong blij met vertoonde spel en steunt blunderende Jurjus

21 oktober 2018, 20:15

De Graafschap verloor zondagmiddag van de directe degradatie-concurrent Fortuna Sittard. In Limburg hadden De Superboeren het betere van het spel, maar stonden uiteindelijk toch met lege handen. Trainer Henk de Jong zag volgende aanknopingspunten, al baalde hij van de nederlaag. "Dit is zonde voor ons allemaal, voor de boys, voor de supporters... Want bij vlagen heb ik een hele goede wedstrijd van ons gezien."

Op de clubsite van De Graafschap ging de coach in op het verlies. In Sittard speelde hij iets defensiever dan tot dusver. "Alleen in de eerste drie minuten hebben we ons plan niet goed uitgevoerd. Daarna hebben we het hartstikke goed opgepakt", vond hij. "Je ziet dan gebeuren wat we vaker hebben: dat de bal er uit het niets in gaat en we achter staan." Na de openingstreffer van de thuisploeg, knokte De Graafschap zich echter terug en leek het de overhand te krijgen.

?Een enorme flater van Hidde Jurjus bracht Fortuna echter weer aan de leiding. "Dat neem ik hem niet kwalijk, hij keept voor de rest een geweldige wedstrijd. En zoals hij zelf zei: dit had beter tegen sc Heerenveen kunnen gebeuren. Maar goed. Hidde gaat nog veel punten voor ons pakken", aldus De Jong, die tevreden was met het spel. "Mensen van Fortuna Sittard zeiden ook: 'je had hier moeten winnen'. Met de manier van spelen kunnen we in ieder geval verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen