Feyenoord heeft maar één goede helft nodig tegen PEC Zwolle

21 oktober 2018, 16:20   Bijgewerkt: 21 oktober 2018, 17:53

Feyenoord heeft zondag vertrouwen getankt in aanloop naar De Klassieker. De Rotterdammers speelden thuis tegen PEC Zwolle een prima eerste helft, zakten na rust weg, maar wonnen alsnog met grote cijfers. Jordy Clasie en Nicolai Jørgensen maakten voor rust hun eerste treffers van het seizoen. Steven Berghuis, aangeveer bij de eerste goals, besliste de eindstand op 3-0 met een schitterende afstandsgoal. De Rotterdammers zijn na vijf thuisduels nog zonder puntverlies.

De ziekenboeg van Feyenoord was leeggestroomd tijdens de interlandweek: Justin Bijlow keerde terug onder de lat ten koste van Kenneth Vermeer en linksback Calvin Verdonk verdrong Tyrell Malacia naar de bank. Tegenstander PEC miste een half basiselftal met onder anderen Diederik Boer, Bram van Polen, Vito van Crooij, Denis Genreau en bankzitter Clint Leemans.

Op slag van rust slingerde Berghuis de bal opnieuw voor de goal: Jørgensen dook vrij op bij de tweede paal en kon ongehinderd zijn eerste doelpunt van het seizoen binnenkoppen. Eerder in de wedstrijd kreeg de Deen ook al een fraaie kans om van de hatelijke nul af te komen, maar toen knalde hij de bal tegen de paal. Vlak voor de openingstreffer zag hij een inzet nog gekeerd worden.

De punten bleven 'gewoon' in De Kuip, waardoor Feyenoord een week voor De Klassieker op twee punten achterstand van aartsrivaal Ajax staat. Met name voor rust was het eindelijk eens overtuigend van de mannen van Giovanni van Bronckhorst. PEC staat nog steeds op tien punten en blijft in de middenmoot hangen.

Opstellingen en beoordelingen*

Feyenoord: Justin Bijlow 7; Jerry St. Juste 6.5, Eric Botteghin 6.5, Jan-Arie van der Heijden 6, Calvin Verdonk 5.5; Jordy Clasie 6, Robin van Persie 6, Tonny Vilhena 5.5 (82. Yassin Ayoub -); Steven Berghuis 7 (77. Jens Toornstra -), Nicolai Jørgensen 6,5, Sam Larsson 6 (84. Mo El Hankouri -)

PEC Zwolle: Mickey van der Hart 5.5; Kingsley Ehizibue 5.5, Darryl Lachman 6, Thomas Lam 6.5, Kenneth Paal 6; Zian Flemming 5 (46. Alessandro Tripaldelli 6.5), Gustavo Hamer 5.5, Rick Dekker 6 (76. Ouasim Bouy -), Younes Namli 5.5; Gianluca Scamacca 5.5, Mike van Duinen 6

Man of the match: Steven Berghuis

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling