Spoorboekje: FC Twente in actie, toetje in Engeland en ErediVisie

22 oktober 2018, 07:00   Bijgewerkt: 21 oktober 2018, 23:48

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 22 oktober.

Specials

ErediVisie

Na twee Eredivisie-loze weken werd het afgelopen weekend de negende speelronde afgewerkt. Ajax en PSV wonnen (weer) en ook Feyenoord maakte geen fout. Fouten maakten de keepers wel, verdeeld over bijna alle partijen in de Eredivisie. In onze vaste rubriek 'ErediVisie' blikken we terug op de wedstrijden in de afgelopen speelronde en sommen we de opvallendste zaken op.

Wedstrijden

Jong FC Utrecht - FC Twente (20.00 uur)

De afgelopen jaren speelde FC Twente tegen de hoofdmacht van FC Utrecht, dit seizoen treffen de Tukkers tweemaal het belofenteam van de Domstedelingen. Na de flater tegen MVV (0-1) wil het team van Marino Pusic tegen de jongelingen sportieve revanche nemen. Wint Twente, dan stijgt het naar de gedeeld derde plaats in de Eerste Divisie.

Duisburg - St. Pauli (20.30 uur)

Twee Nederlandse spitsen komen elkaar vanavond tegen in de 2. Bundesliga: John Verhoek van MSV Duisburg en Henk Veerman van FC St. Pauli. Verhoek scoorde dit seizoen nog niet en bevindt zich met zijn club in de degradatiezone. Het St. Pauli van Veerman doet het met een zesde plaats een stuk beter. De oud-spits van sc Heerenveen scoorde tot nu toe drie keer op het tweede Duitse niveau.

Arsenal - Leicester City (21.00 uur)

Een Premier League-toetje op de maandagavond: Arsenal tegen Leicester City. Om de aansluiting met de top te houden, mag de Londense club geen fout maken tegen de voormalig landskampioen. Arsenal begon het seizoen met twee nederlagen, maar heeft sindsdien iedere wedstrijd gewonnen. Wint het team van Unai Emery voor de zevende keer op rij?

Voetbal op tv

20.00 uur: Jong FC Utrecht - FC Twente, FOX Sports 1, live verslag van Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, talkshow over het afgelopen voetbalweekend 

21.00 uur: Arsenal - Leicester City, Ziggo Select, live verslag van Premier League-duel

22.00 uur: Natafelen, FOX Sports 1, talkshow over het voetbalweekend

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen