Luuk de Jong: "Een uitdaging om deze reeks verder uit te breiden"

21 oktober 2018, 13:14

Na negen wedstrijden is PSV nog altijd foutloos in de Eredivisie. Zaterdagavond legden de Eindhovenaren FC Emmen met 6-0 over de knie. Luuk de Jong beseft dat PSV bezig is aan een ijzersterke reeks en hoopt dat het eerste puntenverlies lang op zich laat wachten.

"We zitten in een heerlijke flow. We willen alles winnen. Het is een uitdaging om deze reeks verder uit te breiden", zegt de PSV-aanvoerder na de gewonnen wedstrijd tegen Emmen tegenover Omroep Brabant. De koploper lijkt op dit moment iedere wedstrijd simpel te winnen. "Maar het is echt niet zo eenvoudig om steeds weer te winnen."

In de Eredivisie presteert PSV buitengewoon goed, maar in de Champions League zijn de Eindhovenaren na twee wedstrijden nog puntloos. Woensdag is in het derde groepsduel Tottenham Hotspur de tegenstander. "We hebben tegen FC Barcelona en Internazionale goed gespeeld, maar geen punten gepakt. Daar willen we tegen de Spurs uiteraard verandering in brengen en daar heb ik ook vertrouwen in."

Topscorerstitel

De Jong scoorde in het Philips Stadion twee keer tegen de promovendus en is daardoor samen met Kristoffer Peterson en teamgenoot Hirving Lozano topscorer van de Eredivisie. "Lozano geeft mij ook prima voorzetten. Dat tekent hem en het team. We gunnen elkaar alles. Natuurlijk wil iedereen scoren, maar het gaat om de winst en zoveel mogelijk doelpunten maken. Ik denk dat dat vandaag weer aardig gelukt is."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen