Damen doet huiswerk: "Overtuigd dat hij rechts zou schieten"

21 oktober 2018, 12:06

Alessandro Damen was zaterdagavond de gevierde man bij Excelsior. Sonny Stevens veroorzaakte vlak voor tijd een strafschop en moest met een rode kaart het veld verlaten. Zijn vervanger, Damen, pakte vervolgens de penalty van Oussama Darfalou. De invaller wist welke hoek de Algerijnse spits van Vitesse zou kiezen.

"We bekijken van tevoren altijd beelden van de strafschoppennemers en waar ze schieten. Ik was ervan overtuigd dat hij (Darfalou, red.) rechts van mij zou schieten. Dat heb ik overlegd met de keeperstrainer", zegt Damen tegen RTV Rijnmond. Ronald Graafland had genoteerd welke hoek Darfalou waarschijnlijk zou kiezen. "Dan ga ik niet eigenwijs doen en de andere kant opduiken."

In de blessuretijd keerde Damen de strafschop van Vitesse. Daardoor kwam de 2-0 zege van Excelsior niet meer in gevaar. "Ik heb zo lang mogelijk gewacht. Hij vertraagde in zijn aanloop, dat duidt erop dat hij op mij reageert. Toen ben ik vol de hoek ingegaan en hoopte ik dat de bal op mijn handen zou terechtkomen. Dat gebeurde ook. "

Reactie Poldervaart

Trainer Adrie Poldervaart is trots op Damen, zegt hij via de clubkanalen. "Soms worden verhalen geschreven en ik denk dat dit echt zo'n verhaal is. Hij heeft zich tot drie keer teruggeknokt na zijn zware blessures. Ik zei ook tegen hem: 'Je hebt niet voor niets altijd zo hard gewerkt'.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen