Advocaat opgelucht: "Het is een heel gelukkige overwinning"

Advocaat opgelucht: "Het is een heel gelukkige overwinning"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 oktober 2018 – Dick Advocaat beseft dat niet FC Utrecht, maar AZ zaterdagavond de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Met enig fortuin behielden de Domstedelingen de drie punten echter in eigen huis. Door een late eigen goal van Ricardo van Rhijn won Utrecht met 2-1.

AZ kreeg - met name na rust - een aantal grote kansen om de 1-2 te maken, maar het was Utrecht dat in de slotfase een tweede goal maakte. "John van den Brom zegt het al terecht: het is een heel gelukkige overwinning. Maar die accepteren we makkelijker dan een verlies", aldus de oefenmeester van Utrecht via de clubkanalen.

Advocaat geeft aan dat hij had verwacht dat Utrecht beter voor de dag zou komen tegen AZ. "We hadden één fase in de wedstrijd, 25 minuten ongeveer, dat het een beetje omdraaide en we meer grip kregen. Daaruit kwam ook de 1-1. Maar over 90 minuten was AZ de dominante partij."

Door de overwinning staat Utrecht in punten gelijk met AZ. "We komen heel gelukkig weg met de 2-1. Maar hiervan moeten we leren dat het beter moet."

Reacties

gerelateerd