PSV dendert door en legt ook FC Emmen op de slachtbank

20 oktober 2018, 20:21   Bijgewerkt: 20 oktober 2018, 20:34

PSV heeft zaterdagavond ook haar negende wedstrijd van het seizoen in winst weten om te zetten. In het eigen Philips Stadion had het geen enkele moeite met FC Emmen, waardoor het al bij rust met 4-0 voor stond door dubbelslagen van zowel Gastón Pereiro als Luuk de Jong. Een echte monsterscore leek in het verschiet te liggen, maar zo ver kwam het niet. Toch pakten vlak voor tijd Erick Gutiérrez en Chucky Lozano, ook wel bekend als de Mexicaanse connectie, hun goal mee en werd Emmen alsnog met een 6-0 nederlaag terug naar huis gestuurd.

Al binnen een kwartier stond PSV namelijk op voorsprong. Emmen had te veel mensen voor de bal, waardoor PSV in de tegenstoot een overtal situatie snel kon uitspelen. Pereiro werd het eindstation van die aanval en schoof de bal met veel gevoel binnen: 1-0. Na opnieuw een kwartier voetballen was het alweer raak, toen spits De Jong hoog klom en een fantastisch aangesneden voorzet van Hirving Lozano binnen kopte. De Eindhovenaren hadden de volledige controle, maar leken pas na de 2-0 echt aan te zetten. In het restant van de eerste helft maakten namelijk zowel De Jong als Pereiro hun tweede treffer tegen een Emmen dat het allemaal simpelweg niet kon belopen.

Voor Emmen was het devies bij een 4-0 achterstand na rust vooral om de schade verder te beperken. Dat lukte lange tijd behoorlijk, wat met name te danken was aan het feit dat PSV een 4-0 tussenstand wel prima vond. Mark van Bommel had enkele wissels ingebracht, maar zijn invallers hadden niet de drang tot scoren die hun ploeggenoten voor rust lieten zien. Toch werd tien minuten voor tijd de score nog wel verder uitgebouwd, toen Guti een rebound in het dak van het doel schoot. Het slotakkoord was voor zijn landgenoot Lozano, die er vlak voor tijd 6-0 van maakte.

PSV heeft na negen duels de volle score te pakken in de Eredivisie en kan zich dus in opperbeste stemming gaan opmaken voor een nieuwe Champions League week. Voor FC Emmen is het zaak deze teleurstelling snel te verwerken, al weet men daar best dat de punten niet tegen de topclubs hoeven te worden behaald.

Opstellingen en beoordelingen*

PSV: Jeroen Zoet 6.5; Denzel Dumfries 7.5 (57. Aziz Behich 6), Daniel Schwaab 6.5, Nick Viergever 6.5, Angeliño 7; Pablo Rosario 6.5, Gastón Pereiro 7.5, Jorrit Hendrix 6 (46. Erick Gutiérrez 6); Steven Bergwijn 7 (77. Donyell Malen -), Luuk de Jong 7.5, Hirving Lozano 7.

FC Emmen: Kjell Scherpen 5.5; Gerson Klok 5, Keziak Veendorp 5, Nick Bakker 5, Caner Cavlan 6; Glenn Bijl 5.5, Alexander Bannink 5, Hilal Ben Moussa 5 (72. Robbert de Vos -), Michael Chacon 5.5, Jafar Arias 5 (88. Easah Suliman -), Anco Jansen 5 (63. Luciano Slagveer 5)

Man of the Match: Luuk de Jong

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen