Mourinho na incident: "Ben nergens geïrriteerd over"

Mourinho na incident: "Ben nergens geïrriteerd over"

20 oktober 2018 – José Mourinho eiste zaterdagmiddag tijdens de clash tussen Chelsea en Manchester United weer een hoofdrol op. De Portugese manager wilde na de late tegentreffer (2-2) een staflid van Chelsea aanvliegen. Na afloop reageerde hij luchtig op het incident. "Ik heb zelf ook veel fouten gemaakt in mijn carrière."Vlak na het laatste fluitsignaal stond de Portugees Sky Sports te woord. Het is aan Chelsea-manager Maurizio Sarri te danken dat het niet tot een handgemeen kwam met een assistent van Chelsea. De man in kwestie juichte met de nodige provocatie voor de neus van Mourinho en die was daar op dat moment niet van gediend.

Later kalmeerde de coach snel. "Ik ben nergens geïrriteerd over. Sarri was de eerste die naar me toekwam en zei dat hij het zou oplossen. Zijn assistent is al naar me toegekomen en heeft zijn excuses aangeboden."

Volgens Mourinho is er nu geen sprake van een conflict. "Ik heb zelf ook veel fouten gemaakt in mijn carrière." Sarri bevestigt de woorden van Mourinho. "Ik heb met José gesproken en daarna met een staflid omdat ik dacht dat wij fout zaten. Dus heb ik het meteen afgehandeld."

De manager van United vond dat zijn ploeg meer had verdiend dan een schamel punt en een tegentreffer in extremis. "Gezien het wedstrijdverloop was het voor ons een verschrikkelijk resultaat en voor hen fenomenaal." Lang leek Anthony Martial de matchwinner te worden. Dankzij zijn twee goals ging United geruime tijd aan de leiding. Hij krijgt complimenten van Mourinho. "Hij heeft enorm veel talent en wil het nu ook echt. Dat is positief."

Volgens Sarri, die later zag dat Manchester City de koppositie van Chelsea overnam, was niet tevreden met het spel van zijn ploeg. "In de tweede helft gingen we te veel mee in hun spel. Het werd een fysieke wedstrijd, dat ligt ons niet."

'

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019