De Jong en De Ligt sieren Spaanse kranten: "Is niet normaal"

De Jong en De Ligt sieren Spaanse kranten: "Is niet normaal"

20 oktober 2018 – Wie in Spanje de afgelopen week een krant kocht, kon bijna niet om Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt heen. Het Ajax-duo sierde bijna dagelijks de voorpagina's van dagbladen zoals Sport en El Mundo Deportivo. "Als je in Nederland woont en je staat op de cover in Spanje is dat wel apart."Volgens verschillende Spaanse media is FC Barcelona behoorlijk gecharmeerd van de twee Ajacieden. De Catalanen willen naar verluidt De Jong en De Ligt naar Spanje halen. Het resulteert in vele kranten met het tweetal op de voorpagina.

De Ligt slaapt er geen seconde slechter van, zo blijkt uit een gesprek met de NOS. "Ik denk op dit moment niet aan Barcelona. Het heeft geen zin om te denken over volgend jaar, over het jaar daarop of over waar ik over tien jaar sta. Ik lees die kranten niet."

Zijn teamgenoot De Jong weet ook niet goed wat hij met de voorpagina's moet. Hij kan er wel om lachen: "Het is grappig, die kranten. En stel: we zouden ooit een stap maken, dan zou het leuk zijn om bij dezelfde club terecht te komen. We hebben het er weleens over, maar het is niet zo dat we er heel veel over praten."

Volgens Ajax-captain De Ligt is het wel bijzonder dat er zoveel over hem en De Jong geschreven wordt in Spanje. "Het is niet normaal, lijkt mij. Als je in Nederland woont en je staat op de cover in Spanje is dat wel apart." Op de vraag of hij er meer zelfvertrouwen van kweekt, antwoordt De Ligt: "Dat zou kunnen. Maar ik heb van mezelf veel zelfvertrouwen, ik heb de kranten daar niet voor nodig."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019