Romero maakt weer minuten: "Hij zal hier heel succesvol worden"

Romero maakt weer minuten: "Hij zal hier heel succesvol worden"

20 oktober 2018 – Maximiliano Romero lijkt langzaam maar zeker zijn draai in Eindhoven gevonden te hebben. De 19-jarige Argentijn werd vorig seizoen voor tien miljoen euro gekocht, maar kwam nog niet verder dan negen minuten in de Eredivisie. Volgens zijn zaakwaarnemer komt het allemaal goed met Romero: "Onthoud wat ik zeg: hij zal hier heel succesvol worden."Met een leep balletje stond hij vrijdag aan de basis van de openingstreffer van Jong PSV in de wedstrijd tegen MVV Maastricht. Romero speelde een helft mee bij de beloftes. Na maandenlange malheur lijkt de Argentijn langzaam naar meer minuten in het eerste van PSV toe te werken. Als we zijn zaakwaarnemer en goede vriend Emliano Urai moeten geloven, gaat het goed met Romero. Tegen de NOS vertelt Urai dat zijn cliënt de nodige aanpassingsproblemen had. "Alles is hier anders. De cultuur, de manier van trainen en het voetbal."

Romero zelf staat de Nederlandse pers nog niet te woord, waardoor er zo nu en dan onduidelijkheid ontstaat over zijn fysieke gesteldheid. Urai maakt zich geen zorgen. "Onthoud wat ik zeg: hij zal hier heel succesvol worden. Hij heeft een contract getekend voor vijf jaar. PSV is geduldig."

Vooralsnog is Romero nog niet verder gekomen dan negen minuten Eredivisievoetbal. Trainer Mark van Bommel liet eerder al weten waarom. Romero kampte met problemen en blessureleed: "Het is mentaal moeilijk voor hem, maar Maxi gaat er goed mee om." 

De 45 minuten tegen MVV zijn een teken van herstel en daar houdt men zich in Eindhoven aan vast. Haast hebben Urai en PSV niet. "Onthoud dat hij een jonge speler is. En jonge spelers hebben tijd nodig."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019