Chelsea voorkomt op valreep nederlaag tegen United

Chelsea voorkomt op valreep nederlaag tegen United

20 oktober 2018 – Ternauwernood heeft Chelsea zaterdagmiddag tegen Manchester United de eerste seizoensnederlaag voorkomen. Diep in blessuretijd tekende de koploper van de Premier League voor de gelijkmaker: 2-2. Voor Jose Mourinho een nieuwe domper, omdat de comeback van zijn elftal niet beloond werd.Chelsea en Manchester United hielden elkaar voor rust in de tang. Beide ploegen wilden het duel controleren en waren bang voor de tegenstoot. Vooral United liet weinig zien. Het tegenhouden lukte de bezoekers goed, maar in balbezit speelde was het besluiteloos.

De gastheren hadden het balbezit en ook de controle. Voor The Blues was het zoeken naar een gaatje. Die vond Antonio Rüdiger bij een hoekschop van Willian. De Duitse verdediger schudde Paul Pogba van zich af, liep het gat dat Marcos Alonso voor hem maakte en kopte fraai binnen.

Manchester United kwam herboren uit de kleedkamer. Het aanvalsspel van de bezoekers was een stuk beter en dat resulteerde al vlot in de gelijkmaker. In de 55ste minuut haalde Anthony Martial de trekker over toen Chelsea de bal niet goed uit de eigen zestien kreeg.  

Het doelpunt van de Fransman zorgde voor meer zelfvertrouwen bij Manchester United, terwijl Chelsea de controle over de wedstrijd verloor. Sterker nog: United nam zelfs de leiding op Stamford Bridge. Martial maakte zijn tweede door de bal mooi in het doel van Chelsea te krullen.

Tot in de zesde minuut van de blessuretijd leek Chelsea zijn ongeslagen status te verliezen. De Londenaren zochten naar de gelijkmaker, zonder grote kansen te krijgen. Toch moest United de 2-2 toestaan. Van dichtbij was Ross Barkley in de scrimmage de gevierde man. Bij die goal liepen de gemoederen nog even op, toen Mourinho werd geprovoceerd door een assistent van Maurizio Sarri. De Portugees reageerde als door een adder gebeten. Voor het resultaat maakte het allemaal niets meer uit, een paar seconden later floot Mike Dean af. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 20 maart 2019

  2. dinsdag 19 maart 2019