Strijdbare Nijland: "Ik vind het erg om Groningen zo te zien"

Strijdbare Nijland: "Ik vind het erg om Groningen zo te zien"

20 oktober 2018 – Ondanks de slechte resultaten en de toenemende druk, heeft Hans Nijland het 'nog steeds enorm' naar zijn zin bij FC Groningen. De eens zo populaire algemeen directeur ziet het als een uitdaging om de club uit het moeras te trekken. "Juist nu ben ik ongelooflijk strijdbaar", klinkt het."Natuurlijk, die bekerwedstrijd tegen FC Twente was heel vervelend. Zoals deze periode gewoon hartstikke stressvol is", zegt Nijland in het Algemeen Dagblad. "Voor een wedstrijd stap ik een stuk gespannener in de auto. Omdat je weet dat je wéér een moeilijke week krijgt als je verliest. Begrijp me niet verkeerd, hoor. Het gaat niet om Hans Nijland. Het gaat om de club. Ik vind het erg om Groningen zo te zien. Voor de supporters, maar ook voor Danny Buijs, die net als trainer begint. Of voor Ron Jans, op wie de pijlen nu zijn gericht. Dát doet mij pijn."

Groningen staat na acht wedstrijden zeventiende in de Eredivisie. "Feit is dat we vorig seizoen met nagenoeg dezelfde selectie de laatste twaalf wedstrijden prima presteerden. Natuurlijk is het niet geheel toevallig, onze huidige zeventiende plek. Maar hoe dat kan? Dat antwoord heb ik niet. Ik wil ik me ook niet op het technische vlak begeven. Meer of minder middenvelders en spitsen - daar ga ik niet over. Ik wil bovendien de druk ook niet nog verder opvoeren."

Nijland hoopt zijn afscheid bij Groningen zelf te kunnen bepalen. "Maar ik plan niet vooruit. Ik heb wel tegen de rvc en het managementteam gezegd: als jullie vinden dat ik niet meer functioneer, of dat we iets anders moeten doen - prima. Met mij krijgen jullie geen problemen. Dan koop ik twee seizoenkaarten en ga ik met een biertje op de Z-side zitten."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019

  3. vrijdag 22 maart 2019