Van Bronckhorst: "Hier genoeg talent voor Oranje of Jong Oranje"

Van Bronckhorst: "Hier genoeg talent voor Oranje of Jong Oranje"

20 oktober 2018 – Giovanni van Bronckhorst ziet voldoende potentiële Oranje-internationals rondlopen bij Feyenoord. De afgelopen interlandperiode was Tonny Vilhena de enige Feyenoorder bij het Nederlands elftal, terwijl spelers van Ajax en PSV volop in de spotlights stonden. Vilhena mocht alleen tegen België een klein half uurtje meespelen."Er zit wel talent in mijn ploeg, maar dat moet je natuurlijk wel etaleren in wedstrijden. En als je naar onze laatste wedstrijden kijkt, dan was het moeizaam", erkent Van Bronckhorst in De Telegraaf. "Maar je moet ook de kans krijgen. Op dit moment worden mijn spelers niet gekozen, ten minste niet allemaal. Maar ik vind wel dat we hier genoeg talenten hebben rondlopen, die kunnen spelen in Oranje of Jong Oranje."

Gio somt een aantal spelers op. "Dan praat je over Vente, Malacia, St. Juste. Een speler als Steven Berghuis zat er nu niet bij, maar dat is in potentie ook een international. We hebben talentvolle jonge spelers, maar hun ontwikkeling moet zich wel doorzetten."

Een groot verschil tussen Feyenoord en de rivalen uit Amsterdam en Eindhoven is Europees voetbal. "Als je op Europa League-niveau of Champions League-niveau goed kunt presteren, is het voor een bondscoach ook een teken dat het talent er is."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019