Go Ahead alleen aan kop na zege op Almere City en remise Sparta

19 oktober 2018, 21:53   Bijgewerkt: 20 oktober 2018, 08:46

Go Ahead Eagles gaat weer alleen aan kop in de Eerste Divisie. De ploeg van John Stegeman maakte het zichzelf onnodig moeilijk op bezoek bij Almere City, maar won de absolute topper wel vrijdagavond. Sparta Rotterdam liet op bezoek bij mededegradant Roda JC twee punten liggen, waardoor Kowet weer alleen bovenaan staat. Verder kwam Calvin Stengs weer in actie en zagen we ook een glimp van de kwaliteiten van Maximiliano Romero.

Almere City - Go Ahead Eagles 0-1

Go Ahead Eagles heeft in de topper overtuigend afgerekend op bezoek bij Almere City. Zonder aanvalsleider Thomas Verheydt was de ploeg van John Stegeman, met name na de rust, veel sterker dan de thuisclub. Vlak voor de pauze stopte Go Ahead een counter af van Almere City en werd zelf meteen aan de andere kant gevaarlijk. Istvan Bakx kreeg de pass, kapte de verdedigers uit en schoot simpel raak. 

Orhan Dzepar, Richard van der Venne, Paco van Moorsel en Jaroslav Navratil kregen een kans in het tweede bedrijf, maar wonderwel ging er geen enkele bal meer langs Timo Plattel. In de slotfase mocht Almere City daarom zelfs nog hopen op een gelijkspel, maar dat was niet terecht geweest en kwam er uiteindelijk ook niet. De ploeg van Michele Santoni doet daarom voorlopig een stapje terug in de top.

{image[329645][right-half][]}Roda JC - Sparta Rotterdam 1-1

Sparta Rotterdam had een hele moeilijke avond op bezoek in Kerkrade, maar had het aan mario Engels te danken dat de ploeg niet op achterstand kwam. De aanvaller van de Limburgers miste kans op kans, zowel voor de rust als meteen na de thee. Omdat Lars Veldwijk meteen na een bal op de lat van Engels voor open doel wel scoorde uit de draai, leek Sparta op een overwinning af te stevenen.

Maar omdat Engels naar beneden werd getrokken in het zestienmetergebied mocht Roda JC een penalty nemen. De Duitse spits mocht dan wel al zijn kansen hebben gemist, de penalty die hij veroorzaakte was wel raak. Mitchel Paulissen schoot een kwartier voor tijd de gelijkmaker op de borden.

MVV - Jong PSV 2-2

Het duel betekende eindelijk weer eens speelminuten voor Maximiliano Romero. De miljoenenaankoop werd fit genoeg bevonden voor een helftje in Maastricht en drukte meteen zijn stempel. Met een heerlijk steekpassje stuurde hij Matthias Verreth weg na een klein half uur. De aanvaller was niet zelfzuchtig en legde de bal af op Cody Gakpo, die simpel kon binnenlopen.

Na de gelijkmaker van Joeri Schroijen via veel PSV-benen, liet Jordan Teze zich in positieve zin gelden. De jongeling speelde afgelopen week bij Oranje O19 nog een hoofdrol met een spuugincident, maar nam sportieve revanche. Vlak na de rust - toen Romero al was gewisseld - pegelde hij binnen. Maar de tweede treffer van Schroijen vlak voor tijd was zéker net zo mooi en bezorgde de thuisploeg alsnog een punt.

SC Cambuur - Helmond Sport 3-1

Op de dag dat er wederom veel twijfels kwamen over de toekomst van het nieuwe stadion van SC Cambuur kwam er gelukkig voor de Leeuwarders ook nog goed nieuws. Dankzij twee doelpunten van Kevin van Kippersluis binnen tien minuten vlak voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht, maar een tegentreffer van Bram Swanen na een krankzinnig slechte buitenval op slag van rust én het feit dat Kevin van Kippersluis in de pauze geblesseerd achterbleef, leek een spannende tweede helft aan te konden. Een intikker van Nigel Robertha besliste na een uur voetballen het duel in Leeuwarden echter alsnog, waardoor ze ondanks het slechte nieuws van eerder op de dag een beetje kunnen lachen in Leewuarden. Helmond Sport wacht nog altijd op de eerste zege van het seizoen.

{image[329647][left-half][]}FC Dordrecht - Jong AZ 1-1

Na maanden van revalidatie maakte Calvin Stengs zijn rentree in het betaalde voetbal. En de jongeling was meteen de meestbesproken man. Hij werd na ruim een half uur spelen namelijk naar de grond gewerkt in het zestienmetergebied en verdiende een strafschop. De thuisclub was het daar echter zeker niet mee eens en liet de rest van het duel vanaf de tribune die onvrede horen. Ferdy Druijf, de topscorer van de Eerste Divisie, had lak aan alle onrust en deed vanaf elf meter de snelle openingstreffer van Savvas Mourgos ongedaan. Zonder Stengs werd er in het laatste half uur niet meer gescoord.

Bekijk hier alle uitslagen:

Almere City - Go Ahead Eagles 0-1

MVV - Jong PSV 2-2

Roda JC - Sparta Rotterdam 1-1

FC Dordrecht - Jong AZ 1-1

TOP Oss - FC Den Bosch 0-1

SC Cambuur - Helmond Sport 3-1

Telstar - NEC 0-3

FC Eindhoven - FC Volendam 1-1

Jong Ajax - RKC Waalwijk 2-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen