Pro League vraagt om applaus en erehagen voor arbiters

19 oktober 2018, 17:50

De Belgische Pro League hoopt dat de scheidsrechters het komende weekend een hart onder de riem wordt gestoken. Het fraude- en matchfixingschandaal houdt het Belgische voetbal inmiddels zo'n tien dagen in de greep. Het komende weekend staat de eerste speelronde op het programma sinds de bom barstte.

Twee scheidsrechters werden onlangs opgepakt: Sébastien Delferière en Bart Vertenten. Zij zullen - zoals het nu lijkt - nooit meer een wedstrijd fluiten. De Pro League beseft dat het tweetal het Belgische scheidsrechterskorps flink heeft geschaad.

'In de huidige context is het van het allergrootste belang om zorgzaam om te gaan met de geloofwaardigheid van onze sport en vooral het scheidsrechterskorps, dat instaat voor het vlotte verloop van onze wedstrijden, alle steun te geven die het verdient', klinkt de oproep, gericht aan bestuursleden, leden van de technische staf en spelers van de Belgische profcompetities.

'Daarom vraagt de Raad van Bestuur van de Pro League aan alle clubs om dit weekend en volgend weekend ostentatieve en duidelijke steunbetuigingen (applaus, erehagen,...) te leveren aan de scheidsrechters van de wedstrijden waaraan zij deelnemen', gaat de oproep verder. 'De moeilijke maar onmisbare taak van de scheidsrechters bij het verloop van deze wedstrijden, verdient meer dan ooit ons respect.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen