De Jong gaat het tactisch anders aanpakken bij De Graafschap

19 oktober 2018, 14:58

Henk de Jong gaat het anders doen bij De Graafschap. Voor de uitwedstrijd van zondag tegen Fortuna Sittard treden de Superboeren aan met drie centrumverdedigers. "Een 3-5-2 formatie, al zullen sommige mensen het misschien 5-3-2 of 3-4-3 noemen", zegt De Jong.

"Het is in ieder geval de bedoeling dat we compacter staan en niet meer worden overlopen", citeert De Gelderlander de trainer van De Graafschap, die voor de interlandperiode kansloos onderuit gingen tegen sc Heerenveen (0-5). "We hebben een paar keer met dikke cijfers verloren, dus er moet iets veranderen. We willen ons niet elke week laten afslachten. Tot de winterstop moeten we zoveel mogelijk punten binnenhalen."

Op papier zijn er tegen medepromovendus Fortuna mogelijkheden. Beide ploegen hebben na acht wedstrijden zeven punten. "Er liggen zeker mogelijkheden om een resultaat te halen, al hebben zij misschien meer kwaliteit. We moeten zorgen dat het tactisch goed staat en goed met onze kansen omgaan."

Stef Nijland lijkt het slachtoffer te worden van de tactische aanpassingen. Sven Nieuwpoort, Bart Straalman en Myenty Aben zijn de drie centrale verdedigers. Bij De Graafschap ontbreekt de geschorste Erik Bakker.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen