Stengs gaat bij Jong AZ zijn eerste officiële minuten maken

19 oktober 2018, 14:18

Calvin Stengs gaat vrijdagavond zijn eerste officiële minuten maken sinds zijn zware knieblessure. John van den Brom heeft laten weten dat het negentienjarige talent speeltijd krijgt Jong AZ, dat op bezoek gaat bij FC Dordrecht. Stengs scheurde ruim een jaar geleden zijn kruisband. 

Stengs maakte tijdens de interlandperiode al minuten in een oefenwedstrijd tegen SC Cambuur. "Hij is er klaar voor. En het voordeel is dat een wedstrijd op écht gras is", citeert het clubkanaal van AZ hun trainer op de wekelijkse persconferentie. Ook had Van den Brom goed nieuws over twee andere blessuregevallen. "Sinds deze week hebben Stijn Wuytens en Ondrej Mihálik delen van de training met de groep mee kunnen doen. Ik ben blij dat die gasten er ook weer aankomen en dat de ziekenboeg steeds meer leegstroomt."

Voor hen komt het competitieduel van zaterdag met FC Utrecht nog wel te vroeg. In aanloop naar die wedstrijd trainde AZ vrijdag besloten. "We hebben onder meer gewerkt aan de standaardsituaties. Of er wijzigingen in de opstelling komen? Dat zullen we zaterdag zien. De nederlaag tegen Ajax heeft in ieder geval wel doorgedreund. We zijn met diverse jongens het gesprek aangegaan, want de manier waarop we verloren kon echt niet."

Bij Utrecht ontmoet Van den Brom zijn gerespecteerde collega. "Zijn gedrevenheid houd ik van. En je ziet aan hem: hij geniet er écht van. Onder hem is Utrecht herkenbaar gaan spelen, onder meer met buitenspelers."

Lees ook: Advocaat moet door blessure Bahebeck voorin wederom puzzelen

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen