Ten Hag mist Tagliafico in Fryslân en moet keuzes maken bij Ajax

19 oktober 2018, 13:33   Bijgewerkt: 19 oktober 2018, 16:34

Erik ten Hag vindt dat de spelers van Ajax redelijk door de afgelopen interlandperiode zijn gekomen. De enige voor wie dat zéker niet geldt, is Nicolas Tagliafico. De linksachter van de Argentijnen keerde terug met een heupblessure vanuit de interlandperiode en is niet beschikbaar voor het duel met sc Heerenveen. Dat geldt waarschijnlijk wel voor Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Lasse Schöne.

Alleen de Deense middenvelder is helemaal honderd procent fit. "Lasse was slim genoeg om een interland over te slaan. De rest is allemaal een issue", liet Ten Hag weten tijdens de persconferentie. Ziyech moest de interlands met Marokko helemaal missen. "Maar hij is goed opgetraind en is donderdag ingestroomd in de training. Dat heeft hij goed verwerkt en als hij de training van vandaag goed doorstaat, kan hij erbij zijn." Spelers sparen doet de coach niet. "Maar we hebben drie duels in acht dagen, dan moet je afvragen wat verantwoord is."

Ten Hag vond dat zijn pupil het goed en was sowieso blij om de wederopstanding van het Nederlands elftal te zien. Ten Hag: "Ik snap het enthousiasme in Nederland wel. Na jarenlang achter de feiten aan lopen en niet op het hoogste podium te kunnen spelen, hebben we weer perspectief tegen de allerbeste teams van de wereld", aldus de coach, die blij was met het aantal speelminuten van zijn internationals. "Het ging mij niet om dat ik zenuwachtig voor de tv zou zitten. Maar wel over de totale omvang van wedstrijden voor spelers. Wat kan een speler aan? Dat moeten we met elkaar zo goed mogelijk managen."

{image[329382][left-half][]}Spitspositie

Ook voorin zal Ten Hag keuzes moeten maken. De laatste tijd speelden zowel Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg als ook Dusan Tadic in de spits. De coach heeft geen uitgesproken voorkeur. "Dat kunnen we per wedstrijd of periode bekijken. We hebben goede spitsen en die hebben we ook hard nodig. Dat hebben we het hele jaar al gezegd. We kunnen gevarieerd spelen."

Wie er tegen sc Heerenveen speelt in de spits, zal dus nog even de vraag zijn. Hetzelfde geldt voor de inzetbaarheid van De Jong, Mazraoui en Ziyech. Ten Hag gaat geen spelers rust geven, maar wil tegen de sterkste ploeg ook de sterkste spelers op het veld hebben staan. Al wordt het in Friesland geen makkelijke wedstrijd. "We hebben respect voor ze, elke tegenstander is moeilijk. Of we puntverlies kunnen permitteren? Nee, we moeten elke wedstrijd winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen