Een derby is er voor de fans: "Voor een voetballer is het werk"

19 oktober 2018, 10:00

Mark Schenning kwam in zijn loopbaan uit voor zowel NAC Breda als ook voor Willem II. De buren, grote rivalen, staan komend weekend in een derby tegen elkaar in de Eredivisie. Een wedstrijd die leeft, maar dan vooral bij de supporters. "Supporter ben je voor je leven, een supporter draagt een club in zijn hart. Voor een voetballer is het gewoon werk", aldus de oud-prof.

Tegenover BN/De Stem gaat de voormalig verdediger in op de Brabantse derby. "NAC – Willem II is een van de vele wedstrijden. Het wordt door de fans en de pers opgeklopt en groot gemaakt. Een speler van buiten Breda of Tilburg kan dat niet kunstmatig opwekken. Dat gaat niet", weet Schenning, die vier jaar bij Willem II speelde en vijf jaar bij de directe buurman, uit ervaring.

Dat de supporters op gaan in het duel, dat vindt Schenning mooi. "Bij derby's voel je meer energie in het stadion, er wordt extra hard geschreeuwd en er zijn ludieke acties. Daar kan ik om lachen, ook spelers genieten daarvan. Maar vandalisme gaat te ver. Gezonde rivaliteit hoort erbij, van de spelers blijf je af. Wij doen gewoon ons werk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen