Maaskant geniet bij Almere City: "Jong, eigenwijs en ambitieus"

19 oktober 2018, 09:04

Na de degradatie met Go Ahead Eagles trok Robert Maaskant de deur van de voetballerij achter zich dicht. Althans, hij wilde geen hoofdtrainer meer zijn. Toen Almere City zich meldde om daar aan de slag te gaan als technisch directeur, twijfelde hij echter niet. En in Flevoland gaat het vooralsnog enorm voor de wind.

"Ik heb twintig jaar als trainer op het veld gestaan en vroeg me af welke kant ik op wilde. Nee, dat had niets met Go Ahead of de degradatie te maken. Ik dacht daar al langer over na. Ik ging meer relativeren en dat past niet in een topsportomgeving. Zeker niet voor een trainer. Dan moet je altijd voorop gaan en megascherp zijn", legt hij uit tegenover De Stentor.

Met Almere City gaat het avontuur vooralsnog uitstekend. Gezien de laatste seizoenen is het geen toeval. "De club heeft een stabiel beleid en een standvastige RvC die geen gekke dingen doet. Almere durft fouten te maken. We zijn jong, eigenwijs en ambitieus."

En met de gedeelde eerste plaats in de Eerste Divisie, samen met Sparta Rotterdam en opponent Go Ahead Eagles, heeft het resultaat. Maaskant: "Het is voor mij geen verrassing dat we hoog staan, net zomin als Go Ahead Eagles, dat een goede ploeg heeft. Alleen kijk ik wel door de ranglijst heen. Wij komen met Almere van ver, maar dat we ambitieus zijn, lijkt me ook helder. Daar werken we hard voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen