Peterson na zwak debuut: "Sta met beide benen op de grond"

19 oktober 2018, 08:00

Alles wat Kristoffer Peterson in de Eredivisie aanraakt, verandert momenteel in goud. Maar bij zijn debuut voor de nationale ploeg van Zweden was dat zéker niet het geval. Als invaller kwam hij binnen de lijnen tegen Slowakije: hij verloor de bal, waarop Albert Rusnak de bal pardoes binnenschoot van ver. "Als ik eraan terugdenk, blijft dat slechte gevoel komen."

Tegenover TC/Tubantia ging de aanvaller in op zijn eerste minuten namens Zweden in het oefenduel. "In de tien minuten die ik kreeg, wilde ik mezelf te graag laten zien. In plaats van de kleine en belangrijke dingen te doen", legt hij uit. "Ergens is het goed voor me geweest, ik sta meteen weer met beide benen op de grond. Ik wil terug naar de basis, terug naar hoe ik speelde voor de laatste competitiewedstrijd tegen Vitesse, want die was ook niet goed. Ik ben hongerig, ik wil het laten zien."

Dat kan komend weekend tegen FC Groningen. Ondanks de interlandperiode, hoopt Petterson dat Heracles-trainer Frank Wormuth de topscorer van de Eredivisie 'gewoon' opstelt. "Ik ben niet moe, moet alleen wat herstellen. Ik ben blij dat ik terug ben in Almelo. De nationale ploeg is een bonus, maar dit is waar het om gaat en wat er toe doet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen