Van Bronckhorst niet tevreden met het positiespel van Feyenoord

19 oktober 2018, 07:58

Feyenoord kent tot dusver een matig seizoen: in Europees verband werd de ploeg van Giovanni van Bronckhorst direct uitgeschakeld en ook in de Eredivisie is de achterstand op PSV en Ajax al fors. Toch creëert de ploeg, die meermaals gered moest worden door een geniale ingeving van Robin van Persie, méér kansen dan koploper PSV. Desondanks vindt de oefenmeester dat het positiespel van de Rotterdammers beter moet.

"Laat helder zijn dat ik ook vind dat ons positiespel kan en moet verbeteren. Een positiespel speel je om kansen te creëren. Hoe beter je dat doet, hoe sneller je bij het vijandige doel bent", vertelt de coach tegenover het Algemeen Dagblad. "Je moet de momenten herkennen waarop je het spel moet versnellen. Wanneer je spelers tussen de linies kunt aanspelen. Dat staat in dienst van het maken van goals. Op dat aspect zijn we goed bezig, maar we scoren pas in de eindfase van wedstrijden. Als je eerder scoort, kun je de wedstrijden eerder beslissen.''

Toch lukt dat zeker niet altijd, want tegen onder andere FC Utrecht en Vitesse werd er pas laat in de wedstrijd het eerste doelpunt gemaakt door Feyenoord. "Ik weet ook dat we meer hadden kunnen scoren", aldus Van Bronckhorst, die ook vindt dat zijn ploeg nog te makkelijk tegentreffers incasseert. "Maar het allerbelangrijkste is en blijft het aantal punten dat je behaalt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen