Lukkien vindt PSV beter dan concurrent Ajax: "Heel simpel"

18 oktober 2018, 21:14

Volgens FC Emmen-trainer Dick Lukkien is PSV sterker dan Ajax. Het zijn opmerkelijke teksten van de coach, aangezien hij voorafgaand aan het seizoen de Amsterdammers nog omschreef als 'veruit de beste ploeg in de Eredivisie'. Nu stelt hij zijn mening bij. "PSV maakt op mij een hele goede indruk."

Eerder dit seizoen verloor hij met Emmen met 5-0 bij Ajax, terwijl hij nu zaterdag naar Eindhoven afreist met zijn team. "PSV en Ajax steken op dit moment met kop en schouders boven de rest uit én van die twee clubs is PSV de beste. Heel simpel. Dat bewijst de stand", zegt hij tegen RTV Drenthe.

"Aan het begin van het seizoen maak je een inschatting en op basis van de specifieke kwaliteiten die Ajax heeft had ik het idee dat die club het meest compleet zou zijn. Maar PSV maakt op mij een hele goede indruk", legt hij uit. "Het is een elftal met veel specifieke kwaliteiten, de spelers weten van elkaar wat ze doen en er wordt duidelijk volgens een visie gewerkt en dat zie je terug in de resultaten." 

Lukkien beseft dat zijn ploeg zaterdag voor een moeilijke klus staat. Toch heeft hij uiteraard een plan. "Ja, maar dat is afhankelijk van de wedstrijd. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat de onderlinge afstanden ten belopen zijn. Dit omdat zij spelers hebben die vanuit niets een actie kunnen maken en een overtal kunnen creëren, maar ze schromen ook niet om met een lange bal Luuk de Jong te zoeken waardoor ze met één pass zo'n 50 meter overbruggen." 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen