Geld is bijeen: standbeeld van Johan Cruijff kan er komen

18 oktober 2018, 16:26

Het is de organisatie 'Deze man verdient een standbeeld' gelukt om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. De organisatie meldt donderdagmiddag dat de 75.000 die nodig is voor het beeld, is verzameld. Dat is binnen drie maanden gelukt.

Mensen konden via de website van de organisatie geld doneren en daarnaast is er tijdens Ajax - AZ een collecte gehouden. Binnen drie maanden is er dus al 75.000 euro verzameld. "Wij zijn er trots op dat zoveel supporters hebben gedoneerd voor Johan Cruijff, de beste voetballer die Ajax en Nederland ooit heeft voortgebracht", zegt Herjan Pullen, woordvoerder van de werkgroep. "Tevens zijn we onder de indruk van het feit dat het geld zo snel binnen is. De doelstelling om het standbeeld binnen twee maanden te onthullen zal nu zeker gaan lukken", zegt hij tevreden.

De komende weken zullen er gesprekken plaatsvinden met diverse kunstenaars. Het is de bedoeling dat er voor eind 2018 een kunstenaar is gevonden. Ook zal de werkgroep in gesprek gaan met de gemeente Amsterdam en de vertegenwoordigers van de Johan Cruijff ArenA.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen