Spoorboekje: persconferentie Bayern en interview met Receveur

19 oktober 2018, 17:24

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op vrijdag 19 oktober.

Nieuws

Eredivisie-coaches blikken vooruit

De Eredivisie wordt dit weekend weer hervat en dus blikken de trainers op de vrijdag, zoals gebruikelijk, vooruit op hun duels. Wat verwachten de trainers en welke spelers kampen met blessures? 

Persconferentie Bayern München

Bij Bayern München vindt er vandaag om 12.00 uur een persconferentie plaats. Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeness en technisch directeur Hasan Salihamidzic zullen aanschuiven, zo liet de club donderdag al weten. Wordt trainer Niko Kovac de laan uitgestuurd of gaat het om een andere belangrijke kwestie?

Specials 

Almere-captain Receveur hoopt: "Fortuna heeft het ook geflikt"

Tussen de gevestigde orde van de Eerste Divisie prijkt dit seizoen ook de naam van Almere City FC. Na negen duels staat de pas zeventien jaar oude club gedeeld eerste. Dat is qua historie en reputatie misschien een verrassing, maar qua selectie en ambities allerminst. Vanavond (vrijdag) wacht de kraker tegen mede-koploper Go Ahead Eagles. Samen met Almere-aanvoerder Tim Receveur blikt FCUpdate.nl vooruit.

Wedstrijden

Almere City - Go Ahead Eagles (20.00 uur)

De Eerste Divisie heeft bijna ieder weekend wel een mooi affiche in petto. Deze speelronde zéker, met Almere City - Go Ahead Eagles op het programma. Beide clubs golden vooraf als dark horses, achter favorieten Sparta, FC Twente en NEC. Maar na negen wedstrijden profileren Almere en Go Ahead zich nadrukkelijk als titelkandidaat. Ze staan zelfs samen bovenaan met Sparta. Wie staat dat na vanavond nog steeds?

Club Brugge - Waasland-Beveren (20.30 uur)

Club Brugge en Waasland-Beveren, in verdenking gesteld van matchfixing, zijn de eerste clubs die in actie komen sinds Operatie Propere Handen aan de gang is in België. Brugge-coach Ivan Leko zat vorige week in de cel, maar neemt vanavond 'gewoon' plaats op de bank. Davy Roef, de keeper van Beveren, werd als getuige verhoord in het onderzoek naar matchfixing. Ook hij komt ondanks alles in actie.

Olympique Lyon - Nimes (20.45 uur)

Olympique Lyon heeft tijdens de interlandperiode even bij kunnen komen van het pak slaag dat Paris Saint-Germain uitdeelde. Lyon was graag de uitdager van PSG geweest, maar moet na de 5-0 een pas op de plaats maken. Wat de Franse club ongetwijfeld wel kan bekoren is de vorm van Memphis Depay. Hij liet bij de interlands van het Nederlands elftal een uitstekende indruk achter, neemt Memphis die mee naar de Ligue 1?

Voetbal op tv

20.00 uur: Schakelkanaal Eerste Divisie, FOX, alle duels in de Eerste Divisie in vogelvlucht

20.00 uur: Almere City FC - Go Ahead Eagles, FOX Sports 2, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.00 uur: Roda JC - Sparta Rotterdam, FOX Sports 3, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen