MVV-supporters zijn niet welkom bij uitwedstrijd tegen Helmond

18 oktober 2018, 12:35

De supporters van MVV zijn volgende week vrijdag niet welkom bij Helmond Sport. Dit heeft de Brabantse club besloten. Vorig seizoen waren er problemen toen MVV op bezoek was. "Er hebben zich voor, tijdens en na de laatste ontmoeting in april diverse incidenten voorgedaan. Dit heeft binnen en buiten de club voor veel negatieve publiciteit gezorgd", aldus Helmond-directeur Leon Vlemmings

Tijdens de ontmoeting van 6 april drong een grote groep MVV-supporters het uitvak binnen. "Waarbij onze stewards bewust zijn overlopen. Deze supporters deden dat in een door hen voorbereide actie die er overduidelijk op was gericht om een provocerende vlag het supportersvak binnen te brengen", aldus Vlemmings.

"Juist inzake deze vlag zijn vooraf met MVV Maastricht duidelijke afspraken gemaakt. Deze afspraken zijn niet nagekomen en aansluitend hebben wij vanuit MVV Maastricht geen medewerking gekregen voor het onderzoek naar deze voorvallen."

Voor Helmond Sport is dat voldoende reden om de Maaststrichtse supporters volgende week te weren. Vlemmings: "Ik heb de directie van MVV laten weten in gesprek te willen over hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen."

De MVV-aanhang kwam afgelopen weekend ook in het nieuws nadat supportersbussen, die op weg waren voor de uitwedstrijd tegen FC Twente, werden teruggestuurd. Eerder zorgden fans van de Limburgers voor rellen bij het bekerduel met FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen