Koeman: "Wist niet dat zich zoveel talent zou aandienen"

18 oktober 2018, 08:57   Bijgewerkt: 18 oktober 2018, 14:01

Ronald Koeman is in zijn nopjes met de vier Oranje-debutanten. Zij maakten in de interlands tegen Duitsland (3-0) en België (1-1) een goede indruk op de bondscoach van het Nederlands elftal. "Steven Bergwijn, Denzel Dumfries, Arnaut Danjuma Groeneveld en Pablo Rosario bevestigden dat ik de juiste keus heb gemaakt om ze te selecteren", zegt Koeman.

"Toen ik tekende als bondscoach wist ik niet dat zich zoveel talent zou aandienen bij het Nederlands elftal, met zo'n zes, zeven talentvolle jongens onder de 22 jaar", vervolgt hij in De Telegraaf. Koeman wilde Bergwijn, Dumfries, Danjuma Groeneveld en Rosario graag van dichtbij bekijken. "Deze vier kloppen nadrukkelijk op de deur, er is veel talent. Ik ben zeer tevreden over hen, maar dat geldt ook voor de hele ontwikkeling van Oranje."

In de ogen van Koeman is Bergwijn van de vier debutanten het verst in zijn ontwikkeling. "Steven is een geweldige speler. Hij heeft gevoel voor positie, kan links en rechts in de aanval spelen. Dat bewees hij eerder bij PSV en je zag het tegen België opnieuw nadat hij inviel. Zoals Steven het aanvallende gedeelte invult, zo zie je graag dat een buitenspeler zich manifesteert. Tegen Duitsland kwam hij iets minder uit de verf. Hij vulde toen zijn verdedigende taken af en toe niet helemaal goed in."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen