Van de Sanden krijgt publiekswissel: "Dat is fantastisch"

Van de Sanden krijgt publiekswissel: "Dat is fantastisch"

17 oktober 2018 – Shanice van de Sanden keerde woensdagavond voor even terug op Nederlandse bodem. Met Olympique Lyon nam zij het in de Champions League op tegen de Ajax Vrouwen. Het werd een succesvolle avond voor de buitenspeelster, die niet alleen won, maar ook een opvallende publiekswissel kreeg.Na 77 minuten spelen verliet Van de Sanden onder applaus het veld op De Toekomst. "Dat is fantastisch. De supporters zijn voor Ajax, maar ik word gewisseld en dan klappen ze voor mij. Daar droomt iedereen van", zegt ze na de 0-4 overwinning in gesprek met de NOS. "Na de wedstrijd wilde iedereen met mij op de foto en schreeuwde iedereen mijn naam. Heel mooi."

Van de Sanden denkt wel te weten waar het applaus vandaan komt. "Ze zijn denk ik trots op mijn prestaties bij het Nederlands elftal. Dat geeft me ontzettend veel vertrouwen. Ik hou veel van de supporters hier in Nederland, we hebben ze keihard nodig", doelt de aanvalster op de dubbele ontmoeting met Zwitserland in de finale van de play-offs om WK-kwalificatie.

Door de ruime zege heeft Olympique Lyon na één wedstrijd Ajax zo goed als zeker uitgeschakeld, al wil Van de Sanden niet op de zaken vooruitlopen. "De bal is rond", zegt ze met een grijns op haar gezicht. Over twee weken spelen de teams de return in Frankrijk.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 april 2019

  2. donderdag 25 april 2019