Strootman blij in Marseille: "Eerste ervaringen zijn positief"

Strootman blij in Marseille: "Eerste ervaringen zijn positief"

17 oktober 2018 – Kevin Strootman had het naar zijn zin bij AS Roma, maar stapte de afgelopen zomer enigszins verrassend over naar Olympique Marseille. Dat de 28-jarige middenvelder voor de Zuid-Franse club koos, heeft deels te maken met de trainer: Rudi Garcia. De coach haalde hem in 2013 ook al van PSV naar Roma.Monchi kreeg veel kritiek omdat hij Strootman naar Marseille liet vertrekken. De technisch directeur van Roma verdedigde zich door te zeggen dat alle partijen - inclusief de middenvelder - voor de transfer hadden gekozen. Dat Garcia in Marseille rondliep, was voor Strootman een reden om naar de Ligue 1 te verkassen. "Ik ken hem van mijn tijd bij AS Roma, en hij wilde me graag hebben", zegt Strootman in gesprek met Voetbal International.

De middenvelder vertelt dat de Zuid-Franse club er alles aan deed om Strootman aan te trekken. "En ook de trainer belde me meermalen met de boodschap dat ze me nodig hadden. Dat gaf me een goed gevoel en dat vertrouwen probeer ik nu waar te maken. De eerste ervaringen zijn positief. Toch kun je de echte conclusie, denk ik, pas over een tijdje trekken, als je over een langere periode onder deze weerstand hebt gespeeld."

Het is voor Strootman even wennen bij een nieuwe club. "In Italië is het veel meer tactisch, in Frankrijk is het veel meer fysiek. Ze gaan tweehonderd kilometer per uur en dat blijven ze gewoon de hele wedstrijd doen. In Italië is het meer de momenten uitkiezen als ploeg om toe te slaan. Dat is wel een groot verschil en merk ik elke wedstrijd."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 19 april 2019

  2. donderdag 18 april 2019