Olympique Lyon paar maatjes te groot voor Ajax Vrouwen

Olympique Lyon paar maatjes te groot voor Ajax Vrouwen

17 oktober 2018 – De vrouwen van Ajax hebben niet voor een Champions League-stunt kunnen zorgen tegen titelhouder Olympique Lyon. De Françaises waren een paar maatjes te groot voor Ajax, dat voor het eerst in de achtste finales stond, en verlieten Sportpark De Toekomst met een 0-4 overwinning. De ploeg van trainer Benno Nihom speelt op woensdag 31 oktober nog de return in Lyon, waar het Europese avontuur nagenoeg zeker zal eindigen.Waar Ajax het moest stellen zonder Kelly Zeeman, was Olympique Lyon wél op oorlogssterkte. Oranje Leeuwin Shanice van de Sanden vormde een levensgevaarlijk aanvalstrio met Ada Hegerberg en de ongrijpbare Eugénie Le Sommer.

De regerend Eredivisie-kampioen beperkte zich in de eerste helft tot verdedigen tegen de superieure tegenstander. Ajax gaf niet veel kansen weg, maar deed na ruim tien minuten spelen wel de openingstreffer cadeau. Aanvoerster Kika van Es ging veel te laconiek het duel met Van de Sanden aan, waarna Amel Majri zich ontdeed van Vita van der Linden en beheerst de 0-1 binnenschoot.

Na half uur spelen had Van der Linden op de rand van het eigen strafschopgebied een strafschop nodig om Le Sommer af te stoppen. Selma Bacha zette zich achter de bal en schoot hem dwars door de uiteengevallen muur heen: 0-2. Le Sommer was nog voor rust dicht bij een derde treffer, maar zag een afstandsschot op de lat uiteenspatten.

In de tweede helft speelde Olympique Lyon een tempootje langzamer, maar bleef het wel domineren. De 0-3 viel uit een standaardsituatie: Isobel Christiansen liet een vrije trap indraaien en Hegerberg kopte de bal al vallend achter Lize Kop. De Franse koploper speelde de wedstrijd rustig uit en pakte in de slotfase nog uit met een fraaie aanval waaruit Christiansen de 0-4 aantekende. Ajax mag zich zondag proberen te revancheren in het competitieduel tegen Excelsior/Barendrecht.

Opstelling en beoordelingen*   
Ajax: Lize Kop 5; Liza van der Most 5, Lucie Akkerman 5.5, Line Røddik 7, Kika van Es 5; Soraya Verhoeve 5, Vita van der Linden 4.5, Iina Salmi 5.5 (89. Caitlin Dijkstra -), Linda Bakker 4.5 (73. Eshly Bakker -); Ellen Jansen 5, Vanity Lewerissa 6 (73. Marthe Munsterman -)

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 24 maart 2019

  2. zaterdag 23 maart 2019

  3. vrijdag 22 maart 2019