Vader grote inspiratiebron voor Ayoub: "Ik lach álles weg"

Vader grote inspiratiebron voor Ayoub: "Ik lach álles weg"

17 oktober 2018 – Yassin Ayoub ziet zijn vader als zijn grote voorbeeld. De 24-jarige middenvelder van Feyenoord vertelt dat zijn vader op vroege leeftijd wees werd, op zijn tiende wegliep en toen soms onder bruggen of in dozen sliep. Uiteindelijk heeft Ayoub's vader zich in zijn eentje opgewerkt en in Europa werk gevonden.In Feyenoord Magazine praat de van FC Utrecht overgekomen middenvelder openhartig over het gezin waarin hij opgroeide. "Mijn vader trouwde al op zijn negentiende met mijn moeder en samen hebben ze acht kinderen gekregen. Ik heb vijf broers en twee zussen; ik ben de jongste. We hadden het niet altijd even breed, maar we kwamen niks tekort. Dat mijn vader ons heeft grootgebracht en ons heeft kunnen onderhouden, ja, daar bewonder ik hem om. Hij heeft zelf nooit de liefde van ouders gekend, hè. Er was niemand die naar hem omkeek toen hij wees was."

Ayoub zegt dat hij net als zijn vader zijn emoties niet kan tonen. "Als ik verdrietig ben, kan ik dat niet laten zien, zelfs niet aan mijn vrouw of kinderen. Dat heb ik echt van mijn vader. Ik lach álles weg. Ik weet ook niet waarom… Dat zit in me. Soms blijf ik daardoor met dingen zitten, maar ik zeg altijd: 'Alles gaat voorbij en tijd heelt alle wonden'. Eén van de dingen die mijn vader niet kan, maar ik wel, is zeggen dat ik van iemand houd. Dat heb ik dan weer van mijn moeder meegekregen."

Binnen het veld probeert Ayoub te doen wat goed is voor het team, buiten het veld wat goed is voor de maatschappij. "Ook buiten het veld geldt dat iedereen een mening over je heeft, nog voordat-ie je gesproken heeft. "Wat een gek baardje", zullen veel mensen vast denken als ze mij voor het eerst zien. Gelijk heeft zo iemand dan een mening over je, op basis van vooroordelen. Begrijp me goed: vooroordelen heb ik ook, maar persoonlijk veroordeel ik nooit voordat ik iemand gesproken heb en heb leren kennen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 26 april 2019

  2. donderdag 25 april 2019