Willem II slijpt messen voor derby tegen NAC Breda

Willem II slijpt messen voor derby tegen NAC Breda

17 oktober 2018 – In Tilburg en Breda wordt reikhalzend uitgekeken naar zondag. Dan wordt in het Rat Verlegh Stadion de burenruzie tussen NAC Breda en Willem II uitgevochten. "Laat maar komen, zou ik zeggen", aldus Adrie Koster, de ongeduldige trainer van de Tilburgers.In Breda wordt de eerste Brabantse derby van het seizoen gespeeld. "Het zal hectisch worden", voorspelt Koster in gesprek met FOX Sports. "Maar het is altijd leuk om naar dit soort wedstrijden uit te kijken. Het leeft enorm, bij beide supportersgroepen. De wedstrijd zal op het scherpst van de snede worden gespeeld, met een fantastische entourage."

Koster stond als speler nooit onder contract bij één van de twee clubs, maar weet hoe het is om een derby te voetballen. "Een derby is altijd leuk. Als speler motiveerde me dat altijd enorm. Ik neem aan dat dit ook geldt voor de spelers van zowel NAC als Willem II."

Sol deelt mening
Fran Sol onderschrijft de woorden van zijn trainer. "In een derby heeft geen team een voordeel. De plek op de ranglijst maakt voor even niet uit, het gaat om het verslaan van de rivaal", blikt de Spaanse spits vooruit. Sol vertelt dat hij merkt dat de derby in Tilburg leeft. "Als ik met mijn vrouw of een teamgenoot in het centrum ben, worden we aangemoedigd en dan wordt ons verteld dat we moeten laten zien dat we beter zijn dan NAC."

Lees ookBrands: "NAC in alles een veel mooiere club dan Willem II"

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 mei 2019

  2. zaterdag 25 mei 2019

  3. vrijdag 24 mei 2019