Henry op eigen benen als coach: "Het is een keuze van het hart"

17 oktober 2018, 15:50   Bijgewerkt: 17 oktober 2018, 23:53

De afgelopen jaren was AS Monaco steevast de uitdager van Paris Saint-Germain in Frankrijk, waar het in 2017 zelfs nog kampioen van de Ligue 1 werd. Dit seizoen is dat echter anders: na negen duels staan de Monegasken teleurstellend achttiende. Daardoor werd Thierry Henry afgelopen weekend aangesteld als opvolger van Leonardo Jardim. Hij heeft zin in zijn uitdaging.

"Een keuze van het hart"

Voor het eerst staat de Fransman op eigen benen als trainer. De voormalig assistent-trainer van België gaat op 41-jarige leeftijd dus het avontuur aan bij de club waar hij doorbrak als speler. Woensdag schoof hij aan voor zijn eerste persconferentie. "Monaco zit in mijn hart en dus is dit een keuze van mijn hart", sprak hij. "Deze club is speciaal voor me. Ik ben terug waar het allemaal begon. Ik ben nu trainer van AS Monaco."

Aan Henry de taak om de in verval geraakte topclub weer omhoog te stuwen. Die klus begint zaterdag met een uitwedstrijd tegen RC Strasbourg, dat in de middenmoot staat. "Ik ben niet ongeduldig, maar wil wel graag van start gaan", zei de nieuwe coach. "Het eerste doel is nu om te winnen van Strasbourg. We moeten winnen van Strasbourg om wat vertrouwen en vreugde terug te krijgen. Er is veel werk aan de winkel, maar ik heb geen stress."

De werkwijze van Henry

De trainer werd tijdens zijn presentatie ook gevraagd naar de speerpunten van zijn beleid. "Ik denk dat het belangrijk is om een staf te hebben die 'nee' kan zeggen en je op sommige punten kan uitdagen", zei hij. "Daarnaast is het zaak om plezier te maken met de selectie, terwijl je ook streng bent." Over zijn tactieken wilde hij zich niet uitlaten. "Ik ga je niet precies vertellen hoe we zullen spelen, maar de concepten zullen duidelijk zijn", liet hij weten.

Zaterdagavond om 20.00 uur debuteert Henry in Straatsburg als hoofdtrainer. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen